Přestupová bomba! Nikola Nosková podepsala smlouvu do týmu dvojnásobné mistryně světa Anne van der Breggen

O další level výš postoupila česká reprezentantka Nikola Nosková, když získala angažmá v prestižním týmu Boels Dolmans/SD Worx

Jeden z nejúspěšnějších UCI týmů Boels-Dolmans získal pro příští sezónu nové generální partnerství a tak mění svůj název na SD Worx. A kromě toho svou hvězdnou sestavu, v čele s dvojnásobnou mistryní světa Anne van der Breggen posiluje –  novou členkou týmu se stala Nikola Nosková!

Česká jednička podepsala roční kontrakt. Sportovní ředitel Danny Stam k tomu řekl: Nikola má potenciál být hodně silná v kopcích, ale kromě toho už ukazuje, že má i sálu na časovky. Má hodně talentu na to, aby se prosazovala v jarních klasikách v kopcích a také v náročných etapových závodech,“shrnul předpoklady české naděje Danny Stam.

Společně s Noskovou přichází do týmu i vynikající jihoafrická cyklistka Asleigh Moolman, která skončila v celkovém pořadí prestižního etapového závodu Giro Rosa na skvělém 6. místě. “Myslím si, že s Moolman jsme najali jednu z nejlepších vrchařek v ženském pelotonu,” těší se z posily Danny Stam.

Nikola se dostala do opravdu hvězdné sestavy, tým SD Worx má na soupisce do sezóny 2021 těchto 12 jezdkyň: Annu van der Breggen, Chantal Blaak, Jolien d’Hoore, Amy Pieters, Lonneke Uneken, Christine Majerus, Demi Vollering, Elenu Cecchini, Roxane Fournier, Annu Shackley, Ashleigh Moolman a nyní i naši Nikolu Noskovou.

Zdroj: boelsdolmanscyclingteam.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková