Re-start GRAN FONDO. Nové místo, koncept i LADIES RIDE

Pozvánka na obnovenou charitativní akci, při které si dáte do těla…

gran fondo

Základní myšlenkou Bohemian Gran Fondo je spojení sportovního výkonu s projevem lidské sounáležitosti. Inspirací organizátorům se staly kultovní La Marmotte ve Francouzských Alpách, jeden z nejtěžších cyklistických amatérských závodů na světě. Gran Fondo (v italštině velká vzdálenost či vytrvalost) se otevřela pro širokou veřejnost, které byly postupně nabídnuty i kratší tratě.

Na českém území se tato sportovně-charitativní akce uskutečnila poprvé v r 2014, organizátoři zvolili atraktivní lokalitu Českého Krumlova a jeho okolí. Skutečnou výzvou byla trať Monument 5KM, v délce 230 km a víc jak 5000 nastoupanými metry. Poslední dva roky se ale Grand Fondo z technických důvodů nekonalo, nicméně letos je vše jinak. Iniciativu přebral zakladatel projektu Čistý sport, bývalý reprezentant v cyklistice Ivan Rybařík.

Termín GRAN FONDO 2020

10. 2019 od 10.00 hod

prezentace a zápis účastníků v 9.00 hod

Řada změn, myšlenka stejná

Skupina pořadatelů z Čistého sportu se rozhodla formát akce Gran Fondo, minimálně pro letošní rok upravit. Centrem dění se stane cyklistické veřejnosti známé místo: areál Komora v Táboře. Ano, areál, kde se každoročně prohání cyklokrosová elita v rámci světových pohárů.

Nový formát dostaly i samotné jízdy. Budou dvě, LADIES a GENTLEMAN. Pro ženy je délka 80 kilometrů, pro pány je pak natrasovaná porce 120 kilometrů. Nouze nebude o zajímavá místa této části jihočeského kraje, ani o několik fajnových stoupání, takže dámy překonají magickou 1000 nastoupaných výškových metrů, pánové ještě trochu víc.

Akce má samozřejmě charitativní cíl a tím jsou tentokrát děti. „Benefiční vyjížďkou podle hesla „”RIDE FOR OTHERS” bychom rádi podpořili naše mladé, talentované svěřence na cestě za splněním jejich sportovních snů a cílů. Za vybrané prostředky se podpoří Kids Racing Team ČISTÝ SPORT,“ zve na akci Ivan Rybařík. Samozřejmě, že dámy se sportovními ambicemi i chutí si naložit, se mohou zapojit do mužského pelotonu.  

Cena „startovného“ byla oproti předchozím ročníkům ponížena na 500 Kč, je také připravena limitovaná edice Gran Fondo cyklistických dresů za cenu 1.111 Kč.

Registrace a další info zde

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková