“Svěťák” v Novém Městě na Moravě zahájen, v úvodním Short Tracku vybojovala Jitka Čábelická 13.místo

Za deště, v chladu a bahně se jel první závod novoměstského programu Světového poháru 2020

Světový pohár horských kol 2020 odstartoval dnes v pozdním odpoledni Short Track žen. Z vítězství se radovala Britka Evie Richards (TRek Factory), která těsně porazila světovou šampionku Pauline Ferrand Prevót (Canyon).
 
Jediná česká zástupkyně Jitka Čábelická zvládla úvodní závod výborně, i přes zbrzdění kvůli kolizi soupeřky vybojovala 13.místo, což ji vyneslo druhou startovní řadu pro čtvrteční cross country.
 
“Myslím si, že třinácté místo v cíli je super, i když škoda předposledního kola, protože v kopci pod stadionem spadla napravo Eva Lechner, když jsem musela na to reagovat, tak spadla nalevo i další holčina, a to mě hodně zbrzdilo, kvůli čemuž jsem vypadla z té hlavní skupiny. Poslední kolo jsem pak jela s Mexičankou Campuzano, kterou se mi pak povedlo předspurtovat,” uvedla Jíťa a dál zhodnotila svůj výsledek: “Dobrý, znamená to druhou lajna do čtvrtečního závodu. Výkonově jsem se závodem spokojená, možná trochu horší byla poziční jízda, ale celkově spokojenost. Jediné, co se mi nelíbilo bylo počasí, protože to byl masakr. Hlavně na hupech pod stadionem, kdy to člověka hodilo vždycky o pár centimetrů někam jinam, což byla v balíku legrace. Zítra orazím a připravím se na čtvrtek. Doufám v lepší počasí,” řekla Jitka pro server mtbs.cz

Výsledky:
1. Evie Richards (GBR, Trek) 20:52 min.
2. Pauline Ferrand Prevot (FRA, Canyon) +0:00
3. Loana Lecomte (FRA, Massi) +0:01
4. Sina Frei (SUI, Ghost Factory) +0:03
5. Elisabeth Brandau (GER) +0:03

13. Jitka Čábelická (GAPP System – Kolofix) +0:12

Kompletní výsledky ZDE

Foto: Michal Červený, Robin Nevřala

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková