Kateřina Nash obhajuje svou pozici v komisi sportovců UCI

Nash nebo Brand? Souboj dvou světových cyklistek, ale mimo závodní kolbiště…

Kateřina Nash ještě na podzim vážně zvažovala účast na světovém šampionátu v cyklokrosu, ale nakonec ji ve startovním poli neuvidíme. Přesto se její jméno naMS v cyklokrosu objeví. A pro Českou republiku půjde o prestižní záležitost.

Po čtyřech letech se totiž opět volí zástupci do komise sportovců Mezinárodní cyklistické unie. A mezi kandidujícími je znovu i česká cyklokrosařka Kateřina Nash.

Jména kandidátů oznámila Mezinárodní cyklistická unie. Do komise budou zvoleni jeden muž a jedna, přičemž kandidáty jsou dva muži a dvě ženy. Jednou z nich Nash, která je členkou současné komise a cyklokrosové zájmy hájí v posledním čtyřletém volebním období. Z mužů jsou kandidáty na roli zástupce cyklokrosu v komisi sportovců UCI Francouz Steve Chainel a belgický jezdec Daan Soete. Soupeřkou Kateřiny Nash bude Lucinda Brandová z Nizozemí.

Katka Nash už byla zvolena v r. 2017 za prezidentku komise sportovců UCI a stanula v čele dvacetičlenného orgánu zastupujícího zájmy sportovců při jednání s funkcionáři.

Nyní obhajuje pozici v komisi cyklokrosu. „Svoji práci dělá svědomitě a je skvělou zástupkyní naší cyklistiky v tomto orgánu. I proto jsme ji opět navrhli na další funkční období,“ řekl předseda cyklokrosové komise ČSC Petr Balogh.

Komise sportovců se snaží zlepšit postavení cyklistů, propagovat etické jednání a chování podle zásad fair play a dohlížet na bezpečnost při závodech. Její členové mají mít také roli ambasadorů cyklistiky.

A jak se bude volit?
Hlasování se účastní všichni cyklokrosaři startující v elitních kategoriích na mistrovství světa v Ostende 30. a 31. ledna. Hlasování proběhne během oficiálních tréninků před začátkem elitních závodů.

Výsledky voleb budou zveřejněny na webových stránkách UCI 2. února.

Zdroj: cyklokros.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková