Superior bude sponzorovat švýcarský UCI tým v čele s mistryní světa Ramonou Forchini

Český výrobce kol Superior bude letošní sezónu podporovat švýcarský tým jb BRUNEX SUPERIOR Factory Racing, spolupráce s týmem Pushbikers, jehož barvy hájila i Karla Štěpánová pokračovat nebude

Duhový dres a česká značka Superior – takové spojení tu bylo naposledy díky Tereze Vlk Huříkové (dnes spokojené maminky 9měsíčního syna Viktora). Nyní se na Supu bude prohánět další světová šampionka (v maratonu) šestadvacetiletá Ramona Forchini. Ta je součástí desetičlenného týmu jb BRUNEX SUPERIOR Factory Racing, s kterým uzavřel kopřivnický Superior sponzorskou smlouvu.

 

“Rozhodli jsme se podpořit tento tým, protože si ceníme práce, kterou jeho majitelé Joe a Lisa odvádějí a jak se dlouhodobě věnují mladým cyklistům. Největší týmy ve světovém poháru automaticky sahají jen po hotových jezdcích, kteří vyrostli jinde, pro mladé závodníky je tak extrémně těžké prosadit se na největších světových závodech. Team jb Brunex Superior jim to umožňuje a toho si v Superioru vážíme,” řekl Petr Lavička, produktový manažer Superior.

Podporu českého výrobce oceňuje i týmový manažer Joe Broder.”Už během minulé sezóny bylo jasné, že Felt bude končit s výrobou horských kol. Náš dlouhodobý partner Amsler Bike & Parts nám ve stejnou dobu oznámil, že do svého portfolia přidávají značku Superior a ve stejnou dobu nás seznámil společný známý s Petrem Lavičkou, který se případné spolupráci nebránil. Rychle vyšlo najevo, že by to pro nás bylo perfektní řešení, protože kola Superior mají vynikající pověst,“ řekl o zahájení spolupráce.

Tým jb Brunex založili v roce 2010 manželé Joe a Lisa Broderovi, kteří v minulosti pomohli vyrůst řadě zvučných jmen současné světové špičky v závodech horských kol. Tím nejvýraznějším jménem je Sina Frei, exmistryně světa do 23 let a čtvrtá elitní žena z MS v Leogangu. Týmem ale prošla další jména jako Thomas Litscher nebo Ester Süss.

Na týmové soupisce je hned 7 žen, nejmladší je 18letá úřadující šampionka na silnici i v horských kolech Elisa Alvarez. Lídryně a bezesporu největší hvězda týmu je úřadující maratonská mistryně světa Ramona Forchini, která letos v létě bude slavit 27. narozeniny.

Velkou nadějí je i dvacetiletá Jacqueline Schneebeli, která si už také oblékla dres světové šampionky a to předloni v Mont-Saint Anne, když ovládla kategorii juniorek.  

Tým jb Brunex Superior Factory Racing v sezóně 2021 plánuje závodit na minimálně 25 závodech v celé Evropě, v rámci série světového poháru zavítají jezdci i do Nového Města na Moravě.

Tým bude jezdit na celoodpruženém nejvyšším modelu XF 29 Issue R ve speciálním komponentovém setupu, sériovém závodním hardtailu Team 29 Issue a silničních kolech X-Road.

Zdroj: TZ Superior

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková