Zapomeňte na klasiku! LIV Racing představil svůj nový závodní dres

Květy, ženskost a elegance. Jak se vám líbí?

Ryze dámská značka Liv je už několik sezón spjata s profesionálním silničním týmem, který nesl v minulém roce název CCC-Liv. Jeho dlouholetá lídryně a několikanásobná mistryně světa Marianne Vos odešla do Jumbo-Visma, přišly nové posily v čele s belgickou talentovanou Lottou Kopecky, vynikající časovkářkou. A změnil se i vizuál týmových dresů a to zcela zásadně.

Tým, který patří mezi světový UCI Women’s World výběr, bude opravdu nepřehlédnutelný. Fialová (nebo lilek), růžová a zelená – to jsou jeho nové barvy.

Ředitelka společnosti Giant Bicycle Group a zakladatelka značky Liv Boniee Tu (mimochodem je označovaná jako nejmocnější ženy v cyklistickém průmyslu) uvedla: „Když jsme přemýšleli o designu našeho závodního kompletu pro WorldTeam, naším cílem bylo vytvořit něco, co by vyčnívalo z pelotonu a také z tradice. Tyto dresy byly vytvořeny stejným způsobem, jakým navrhujeme kola LIV – od žen pro ženy.

Výsledek nám udělal radost. Symbolizuje v první řadě ženskost a také sílu a zkušenosti našeho týmu, a to je něco, co je třeba respektovat a obdivovat – stejně jako jezdkyně, které jej budou nosit, “řekla Tu.

Zároveň má tento design oslovit i všechny další cyklistky, které jezdí na kole a hlásí se k filozofii značky LIV.

O výrobu se postarala švýcarská společnost CUORE, která se specializuje na výrobu závodních kompletů z high-tech materiálů pro cyklistiku, běh a triatlon.

První oficiální představení dresu udělala tuto neděli právě Lotta Kopecky, která si „odskočila“ na belgický cyklokrosový šampionát. A premiéra v novém kompletu vyšla na výbornou, Lotta dojela na druhém místě za exmistryní světa Sane Cant.

Vicemistryně Belgie si pochvalovala i svůj nový cyklokrosový speciál LIV Brava Advanced, který kromě špičkové výbavy dostal atraktivní perleťový lak. „Design je krásný, stylový, čistý, nepřehlédnutelný.“

Posuďte samy, nové modely kol Brava jsme představily již dříve zde

Zdroj a foto: @LIV

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková