Ženský tým GHOST Factory v nové sestavě, posilou je i německá kráska Nadine Rieder

Zajímavé změny proběhly v ryze dámském týmu Ghost Factory…

Tým Ghost Factory z německého Waldsassenu je v profesionální podobě od roku 2011. Jeho výjimečnost je také v tom, že jede na dámské vlně a dává podmínky i mladým talentovaným závodnicím.

Pro letošní sezónu hlásí změnu v sestavě, odchází zkušená maďarská závodnice Barbara Benko a také Švýcarka Sina Frei, malá postavou, ale velká výkony – je v tuto chvíli v žebříčku UCI jako nejlepší ze všech žen, hájících zemi helvétského kříže.

Lídryní zůstává Anne Terpstra (NED), další sezónu bude dres GHOST oblékat i Caroline Bohé (DEN) a Lisa Pasteiner (AUT). Sestavu doplní nově dvě jména: švýcarskou bikerskou školu bude reprezentovat talentovaná Nicole Koller, domácí posilou je pak Nadine Rider.

Nicole Koller je nadějná třiadvacetiletá cyklistka, juniorská mistryně světa XCO 2014, která v sezoně 2020 poprvé závodila v kategorii Elite a nevedla si vůbec špatně, když vybojovala na mistrovství Evropy v cross country 9. příčku.

Úřadující maratonská mistryně Německa Nadine Rieder je už zkušená bikerka, v červenci oslaví dvaatřicáté narozeniny. Kromě bikových úspěchů, které ale nedosahují takových výšin, jako u nové týmové kolegyně Anne Terpstry je její angažování zcela jistě dobrou volbou pro reklamu a zviditelnění značky.

Tato vysoká pohledná černovláska (179 cm a 61 kg) na sebe, a to zcela zaslouženě, dosud získala víc jak 30 tisíc sledujících fanoušků na Instagramu. A i to je artikl, který se v současném profesionálním světě oceňuje. Smlouva snů se získá výsledky i dobrou prezentací na sociálních sítích.

Tým bude sedlat nové modely Lector, jak v hardtail verzi, tak i Lector FS, na kterém si poprvé dojela pro vítězství Anne Terpstra v rámci Českého poháru v brněnské Anthropos aréně.

Zdroj a foto: Ghost Factory, Ig

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková