Specialized představil novinku – přilbu S-Works Prevail II Vent

Čistší design, vyšší ventilace, maximální bezpečnost – to jsou základní charakteristiky pro novou přilbu Specialized S-Works Prevail II Vent

Model Prevail, který měl svou premiéru již v roce 2010 je již dlouho považován za nejlepší silniční cyklistickou přilbu značky Specialized. Samozřejmě se za tento dlouhý čas dočkala drobných i větších inovací, zásadní proběhly v sezóně 2016/2017, kdy byl na trh uveden nový model Prevail II. Pak následovalo využití technologie MIPS, později integrace vlastního cash senzoru ANGi. Zkrátka, kdo chtěl od Specialized to nejlepší, měl přilbu Prevail II. A může v tom pokračovat i dál.

Přilba Specialized S-Works Prevail II Vent, je nejnovějším přírůstkem do rodiny a jejím cílem je zvýšit výkon prostřednictvím lepší ventilace.  Podívejte se, jak se povedla.

Na první pohled je tu podobnost s původním modelem Prevail II, ale bližší prohlídka odhalí zdokonalení ventilačních kanálů a to díky odříznutí sedmi pěnových můstků, které bránily proudění vzduchu, ve středových a bočních kanálech helmy. 

Aby přilba splňovala nároky na pevnost, musela se přepracovat vnitřní skeletová konstrukce. Přilba Prevail II Vent má příčné výztuhy z roboticky spředeného vysoce pevného aramidového vlákna. Tyto konstrukční změny vedly nejen k posílení vnitřní pevnosti, ale také vylepšení ventilace o 20% oproti standardní verzi Prevail II.

Čím rychleji se vzduch pohybuje po vaší hlavě, tím rychleji se odvádí teplo. Více vzduchu, víc chladná hlava – a to znamená i lepší výkon.

Vylepšila se i prodyšnost vnitřku helmy a technologie MIPS, kde přibyly perforace spolu se síťovinou ripstop.

Jako takový je Prevail II Vent nejbezpečnější nabídkou značky Specialized – tato skutečnost je podtržená pěti hvězdičkami, kterou uděluje společnost Virginia Tech Bicycle Helmet Rating .

Přilba je k dispozici ve čtyřech barevných variantách – lesklá bílá metalíza, matná lesklá černá, lesklá písková / dopiová a matná hnědá / lesklá černá. V nabídce jsou tři velikosti: S, M a L.

Ze všech barevných možností je designově nejvýraznější matně lesklá bílá skořepina, která nejlépe demonstruje kontury přilby a nový způsob ventilace. 

Snížení počtu pěnových můstků se příliš neprojevilo na samotné váze přilby, která zůstává nezměněna oproti standardnímu modelu a je 228 g (platí pro střední velikost).

Specialized S-Works Prevail II Vent převzal již vynikající recept na přilbu a učinil ji ještě atraktivnější, aniž by negativně ovlivnil pohodlí, fit a bezpečnost. V novém designu, s příčnými výztuhami působí jednoduše a čistě. Obě verze Prevailu jsou na špičkové úrovni, nový model Vent bude ale nejvážnějším kandidátem v kategorii nejlepší přilba pro silniční cyklistiku.

Tento model uvidíte na hlavách jezdců a jezdkyň profesionálních cyklistických týmů např. SD Worx nebo BORA-Hansgrohe. A její komfort si budou také užívat tovární jezdkyně bikového týmu Specialized Sina Frei nebo Laura Stigger.

Podrobné info o dostupnosti a barevných variantách najdete na stránkách českého zastoupení Specialized.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková