Nová kniha Bikeinstruktor pro začínající bikery a bikerky. Autor? Máma od tří dětí Katarína Tóthová

Obdivuhodný počin někdejší české reprezentantky, nyní maminky na plný úvazek, ale stále aktivní bikerky. Od myšlenky k realizaci utekly tři roky a je tu den D, na který se Katarína těšila. Pomozte, aby se užitečná knížka dostala třeba i k vám, podpořte její vydání na Hithitu!

Síla ženy! Maminka tří malých dětí a úspěšná bikerka Katarina Tothóvá zvládla během mateřské dovolené napsat knihu Bikeinstruktor, která se věnuje technice jízdy na horském kole. Nyní by ráda prostřednictvím crowdfundingové kampaně zajistila její vydání a také překlad do slovenského a anglického jazyka.

Knížka s názvem Bikeinstruktor jednoduchým a názorným způsobem představuje techniku krok za krokem, která se vám bude hodit, pokud chcete na kole víc než jen polykat kilometry. Je to manuál pro každého bez rozdílu věku a zkušeností.

Knihu doplňuje velké množství detailních ilustrací, často rozkreslených po jednotlivých sekvencích. Díky formátu 17 cm x 17 cm se vejde do batohu i dámské kabelky.

Najdete v ní základní dovednosti od rovnováhy, přes projíždění začátek, až po skákání. Kromě toho je zde také kapitola Výroba překážek, První pomoc, Základní péče o kolo a Seznam míst, kde se dá v České republice zajezdit. A že jich není zrovna málo!

„Nápad, že napíšu knihu o technice jízdy na kole, jsem nosila v hlavě asi tři roky. Chtěla jsem dát svoje dlouholeté zkušenosti z ježdění, závodění a také koučinku na jedno místo a na papír. Po tom, co jsem začala vést tréninky sama, jsem si řekla, že není na co čekat,“ popisuje Katarina cestu od nápadu k současnému stavu.

„Knížku jsem začala psát jako poznámky pro sebe a pomůcku na výuku v kurzech. Také jsem chtěla dát všechny své zkušenosti a poznatky na jedno místo a na papír. Postupem času a po mnoha diskuzích s dalšími lidmi dávalo čím dál větší smysl nenechat si takové poznámky jen pro sebe. Myslím, že na vydání mé knížky je ideální doba. Podobných knížek je totiž u nás i ve světě málo, horská cyklistika zažívá boom a míst k ježdění je u nás mnoho.“

Knihu napsala Katarína Tóthová na základě svých zkušeností ze závodů a koučingu. Ve své bikové kariéře se stala dvojnásobnou mistryní republiky ve sjezdu, celkovou vítězkou Českého sjezdového poháru, vicemistryní ve fourcrossu a 2. vicemistryní v bikrosu. Je bývalou členkou reprezentačního týmu. Má bohaté zkušenosti z dirtu, dualu, pumptracku i endura.

V této chvíli je možné knihu získat přednostně za zvýhodněnou cenu prostřednictvím crowdfundingové kampaně na Hithit. Zde si vyberete typ odměny (např. knížku s podpisem poštou domů), výši příspěvku. Vaši odměnu obdržíte po skončení 30denní kampaně.

Podořte projekt na vydání knížky. Naučíte se na kole jezdit víc technicky a bezpečněji.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková