TREK E Caliber 9.9. Superlehká raketa

Nový trend v terénních e-bikách? Testovaly jsme novinku v nejvyšší specifikaci….

Když na podzim roku 2019 americký TREK oficiálně představil svoji novinku – závodní XC kolo SUPERCALIBER, byla to očekávaná věc, protože na něm tovární jezdkyně Jolanda Neff závodila už skoro celou sezónu.

Když se ale letos objevil E-Caliber, byl to blesk z čistého nebe. Možná vás hned, stejně jako nás, napadne otázka: má smysl elektrifikovat závodní cross country kolo? A pro koho vlastně bude?
Měly jsme možnost testovat tenhle nejvyšší model E Caliberu, po trekovsku označený 9.9 – a tak jsme získaly své dojmy i odpovědi a to nejen na tyto otázky…

Stejně jako Supercaliber využívá eCALIBER konstrukci zadního odpružení IsoStrut, který nabízí 60 mm zdvihu. Pak je tu ale řada odlišností, a tím nemyslím jen přítomnost motoru! I když ten, v kombinaci s baterkou dělá kolo výjimečným…

E-Caliber 9.9 XTR je lehký a zábavný  e-bike, postavený na karbonovém rámu a osazen špičkovými komponenty. Vidlice Fox Float 34, komplet osazení sadou Shimano XTR, karbonová kola Bontrager Kovee XXX, karbonová sedlovka.

Využívá stejný systém zadního tlumení, jako tradiční XC kolo Supercaliber – IsoStrut. Vidlice nabrala na zdvihu, nabízí 120mm. Srdcem E Caliberu je lehký pohon Fazua, jehož velkou devizou je přirozený chod a nízká váha a možnost snadného vyjmutí společně s baterií. Můžete tak E Calibera využít i jako klasické kolo na „vlastní“ pohon.

Informace o dostupnosti i všech nabízených modelech této řady elektrokol najdete na lokalizovaných stránkách společnosti TREK.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková