Dva odstíny silnice pod křídly švýcarského Scottu, to jsou komplety RC Premium a PRO

Ať svištíš na úzkých galuskách s větrem o závod, nebo jedeš na pohodu dlouhý švih, chceš, aby ti to vždy slušelo…

Jestli patříte mezi ty, kdo potřebuje hodně široký výběr a nedělá mu problém se rozhodovat, pak je Scott tou pravou značkou pro vás. Protože švýcarský výrobce kol a doplňků má tradičně opravdu hodně pestrou nabídku dámského cyklistického oblečení, napříč zaměřením.  Bike, silnička, gravel, na závod i pro pohodové vyjížďky. Důraz na funkčnost a také osobitý design. A co je pro většinu z nás hodně důležité, bezpodmínečné je sladění i ostatních doplňků.

Dnes se zaměříme na silniční nabídku, i když využití nabízených kompletů by se mohlo rozšířit o oblíbený gravel. A majitelka se rozhodně nedopustí žádného faux pas, když v této švýcarské parádě vyjede na svém biku na xc či maratonskou vyjížďku. Vždyť filozofií Scottu je nabídnout každému tu nejlepší kvalitu, kterou vozí profesionálové.

Dres Scott  RC PRO

Modrá je dobrá? Ne, v tomto případě je nejlepší. Rafinovaný design, kdy si návrhář vyhrál s odstíny modré až šedé a přechody využil asymetricky na jednotlivé díly dresu. Těžko říct, který pohled je hezčí. Každopádně je tento dres velmi povedený a to nejen z pohledu estetického.

Shoda s týmovým oblečením, které používají profesionálky této značky zaručuje, že materiál splní vaše požadavky na pohodlí i funkčnost. Použitý materiál tvoří 85% polyester a z 15% elastan, na omak je měkký a pružný a využívá dvou technologii: DRYOxcell a DUROxpand. Prvně jmenovaná zajišťuje odvod potu od těla a funguje tak, že vlhkost rozptyluje přes větší plochu materiálu. Tím se urychluje proces odpařování a vy tak zůstáváte v suchu a pohodlí déle.

Pružnost jde na vrub druhé technologie. Tkanina je pružná do čtyř směrů, takže opravdu nehrozí žádné pnutí či omezení pohybu při jízdě a pohybu těla. Zvýšení prodyšnosti dresu zajistí i boční panely, které mají perforovanější strukturu.

Celopropínací zip nabízí funkci semi-autolock, kdy se blokuje bezděčné rozepínání. Střih dresu je v tzv. slim line, je přiléhavý a proti vyhrnování je vybaven silikonovým spodním lemem.

Na zadním díle jsou nezbytné kapsy, u tohoto modelu najdete dvě hlavní a jedna menší se zipem je vodoodpudivá.

Dresy jsou v nabídce ve velikostech XS až XL.

Kalhoty Scott  RC PRO

Do kompletu nabízí Scott kraťasy v pasové variantě. I tady sáhl Scott po špičkovém materiálu, pružnost zajišťuje 18% podíl elastanu a opět technologie DRYOxcell, díky které se odvádí vlhkost od těla rychleji.

Pas mají kraťasy RC Pro dostatečně široký a elastický, nemělo by tedy hrozit žádné nepříjemné škrcení v oblasti břicha.

Nohavice jsou zakončeny širokým a pružným lemem, který se nezařezává do stehna. Spodní strana má jemné silikonové proužky, což zajistí, aby se nohavičky během jízdy nevyhrnovaly.

O maximální komfort při jízdě se postará dámská cyklistická vložka SCOTT Pro +++, která nabízí vysokou oporu v oblasti sedacích kostí. Její vrchní materiál je z velmi jemného mikrovlákna, jenž poskytuje pocitový komfort i vysokou schopností odvodu potu. I tady je v nabídce rozsah velikostí od XS do XL a komplet má ještě jednu barevnou variantu.

Bunda Scott Endurance WB

Skvělým parťákem do nepohody nebo na celodenní výlet, kdy je návrat v chladnější podvečer může být ultralehká bundička Scott Endurance WB. Její váhu v kapse dresu opravdu nebudete cítit, má pouhých 60 gramů. Takže váš nezaskočí ani vítr, ani chlad.

Design bundy opět potvrzuje, že návrháři ve Scottu myslí na detaily, které posunou vzhled o kousek výš. Nejde jen o kombinaci materiálů, ale i drobné grafické prvky, které oživí jednobarevnost.

Základ tvoří materiál DURObreeze, který funguje jako štít proti větru. Ten je nakombinován s prodyšnými síťovými panely, které nabídnou ventilaci, ale i pohodlí pro pohyb. Střih je přiléhavý, takže bude i ve větru zachovaná aerodynamika.

Bunda má celorozepínací zip se semi-autlockem. Zakončení rukávů je lemovací pružinkou, která se přizpůsobí požadovanému obvodu zápěstí.

Dres Scott RC Premium 

V minimalistickém designu, ale též z vrcholu nabídky švýcarského Scottu je komplet PREMIUM RC. Jednobarevný dres je vyroben z velice jemného rychleschnoucího úpletu DRYOxcell, který má 9% podíl elastanu. Rukávy jsou bez jakéhokoliv lemu, střižené laserem a ze spodu mají tenký protiskluzový silikonový proužek.

Zadní díl je prodloužený, na něm jsou tři kapsy, v jedné krajní je pak všitá voděodolná kapsička na zip. Celý spodní lem dresu má protiskluzový silikon.

Kalhoty s kšandami  Scott RC Premium 

Do kompletu jsou cyklistické kraťasy s kšandami Premium RC ve vínové barvě.Kraťasy jsou šestipanelové, jejich kšandy jsou z prodyšné síťoviny, jen na části, která přechází přes ramena je použitá široká jemná pružinka.  Konstrukce kšand je vyladěná speciálně pro ženy, využívá prověřenou technologii magnetické spony. Tento rozepínací systém je nasazen nízko, v příjemně dosažitelném místě.

Nohavička není zakončena žádným širokým lemem, je střižena laserem a zakončena silikonovým proužkem.

Pro pohodlí jsou cyklistické kalhoty vybaveny dámskou antibakteriální vložkou Scott++++ Premium, která je určená pro dlouhou jízdu a nabízí v citlivých partiích dostatečné polstrování. A ještě jeden detail, na bocích kraťasů jsou reflexní proužky.

Pro oba komplety nechal Scott vyrobit i doplňky tak, aby jejich design ladil a majitelka nemusela řešit kompromisy.  K představeným dresům je v nabídce například helma SCOTT Arx s odnímatelným štítkem, určená pro silniční cyklistiku i mtb. Vybírat můžete z devíti barevných kombinací.

Informace o dalších barevných variantách i modelech najdete na stránkách českého zastoupení značky Scott.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková