Nejlepší modely elektrokol pro dámy na rok 2021

Elektrokola jako taková jsou relativně mladá komodita, ale získávají si stále víc zájmu i mezi ženami Jaká jsou nejprodávanější?

Téma výběru toho nejlepšího dámského modelu elektrokola je vždy velmi složité. Na trhu je nesčetně cyklistických značek a každá z nich již dnes prakticky dámská elektrokola nabízí. Stejně tak je i prodejců, z nichž pro některé je elektrokolo pouze doplněním sortimentu a někteří se na vše kolem elektrokol dokonce specializují.

Navíc pro každou jezdkyni jsou prioritní jiné vlastnosti. Pro některou to může být kvalita motoru nebo kapacity baterie, pro jinou i kvalita ostatních komponent a pro jinou design nebo právě cena.V tomto článku si představíme nejžádanější dámské modely elektrokol v aktuální sezóně.

Dámské horské elektrokolo Crussis E-Guera

Jednoznačně nejprodávanější dámské elektrokolo českého výrobce Crussis a dost možná i nejprodávanější elektrokolo na českém trhu. Tento dámský model horského elektrokola je oblíbený díky kombinaci nepřehlédnutého designu, atraktivní ceny a velmi kvalitního zpracování. Navíc, díky jeho růžovému provedení je i tak trochu unikát, který v nabídkách jiných značek těžko budete hledat. Nabízí se hned v několika modelových řadách lišících se výbavou, kapacitou baterie a samozřejmě cenou. Ta startuje již na cenovce 37 790 Kč. Středový a léty osvědčený motor Bafang M400 nebo M500 (dle modelu) nabízí dostatečnou sílu výpomoci a díky silným bateriím je tak E-Guera skvělým elektrokolem i na delší výlety.

Dámské horské elektrokolo Apache Yamka MX

Horská elektrokola jsou v Čechách velmi oblíbená, dokonce se dá říct, že jde o nejprodávanější typ elektrokol. Je to dáno univerzálností horského elektrokola, se kterým lze vyrazit na výlety nejen na cyklostezky, ale i do těžšího terénu. S větším valivým odporem pláště si snadno poradí elektromotor a tím je odbourána jedna z nevýhod širšího pláště a zůstávají tak hlavně výhody, jako lepší stabilita, lepší záběr pláště v terénu atd. Jedním z nejzajímavějších modelů letošního roku je i dámské elektrokolo Apache Yamka MX od severočeského výrobce elektrokol. Středový motor Bafang, silná baterie a dobrá výbava dělá z tohoto elektrokola volbu mnoha českých cyklistek. Velkou výhodou elektrokola Apache Yamka MX je i to, že je k dispozici ve velikostech 16“ a 18“ a elektrokolo je tak vhodné i pro menší postavy.

Dámské krosové elektrokolo Crussis E-Cross Lady

 

Tento model je hlavním stavebním kamenem krosových modelů české značky Crussis. Tento rok poptávka po něm výrazně převyšuje nabídku a díky tomu je prakticky ihned po vyrobení vždy během pár dní u prodejců vyprodán. Obzvláště mezi staršími cyklistky nebo cyklistky, které plánují většinu výletů na zpevněné povrchy (silnice nebo polní cesta) je tento model velmi oblíben. Jedná se o krosový model s výrazně sníženým nástupem, takže je vhodný i pro nižší postavy. Vybavený je středovým motorem Bafang a v nabídce naleznete hned několik modelů. Vybírat tak můžete i modely se vzduchovou vidlicí nebo silnějším motorem Bafang M500 s krouticím momentem 95 Nm (například model řady E-Cross lady 9.6-S).

Dámské krosové elektrokolo Apache Matta Bosch


Toto dámské krosové elektrokolo patří v žebříčku nejprodávanějších elektrokolo ke stálicím. Každý rok je vylepšováno, ale drží si stále své velké přednosti. Mezi ty hlavní patří středový motor od renomované značky Bosch a hlavně velmi nízká váha. Tento model je tak velmi oblíbený právě díky tomu, že působí subtilně a je vhodný i pro nižší postavy.

 

Dámské horské elektrokolo Haibike Hardseven Life

 

V kategorii elektrokol vyšší třídy, tedy vybavených motory Bosch nebo Yamaha, kraluje každým rokem model od německé značky Habike nazvaný Hardseven Life. Pro sezónu 2021 tento přední německý výrobce pánské a dámské horské modely sjednotil, takže již používá univerzální geometrii elektrokol. Nově tak tyto velmi oblíbené modely naleznete pod označením Haibike Hardseven. Jednotlivé modely jsou pak označeny čísly podle stupně výbavy. Jednoznačným favoritem pro rok 2021 je pak model Haibike Hardseven 8 Indigo 2021.

Autor: Komerční článek

admin