TURBO Como SL. Stylovka do města

Elegenace, pohoda, styl. Nadílka od Specialized do rodiny městských kol…

Chceš kolo s co nejnižšími požadavky na údržbu? Potřebuješ převážet více nákladu? Je pro tebe důležité mít svůj styl? Pokud je alespoň na jednu otázku odpověď ano, tak právě pro tebe navrhli ve Specialized kolo s libozvučným názvem Como. Ještě musíme přidat slovo, kterým ve Specialized označují svá elektrokola. Turbo Como.

Když se řekne značka Specialized tak se mnohým vybaví perfektní design, funkčnost, kvalitní komponenty a moderní technologie. A tohle vše splňuje i Turbo Como SL. Stylové kolo, které nechá rozehrát trochu vaší fantazii, kam se s ním vydáte.

Turbo Como SL je postavené na hliníkovém rámu, s elegantně vytvarovanými trubkami. Horní rámovka kopíruje linii spodní, je tu kladen důraz také na pohodlné nastupování. Čistotu designu podpoří integrované vedení kabelů.

K elegantnímu vzhledu výrazně přispívá i to, že Como SL má plně integrovanou baterii ve spodní rámové trubce. Její kapacita je 320 Watthodin a dojezd výrobce slibuje až 100 km.

Motor je z dílny inženýrů ze Specialized, jde o verzi SL 1.1 se špičkovým výkonem 240Wattů a kroutícím momentem 35Nm. Jeho přednostmi jsou hladký, plynulý chod, spolehlivost a dlouhá životnost. A co majitel rozhodně ocení je, že zabírá okamžitě, když dostane impuls. Tedy rychlý rozjezd ze stání.

Když už zmiňujeme rozjezd ze stání, tak Turbo Como SL má 5ti rychlostní řazení v zadním náboji, kdy můžete měnit rychlosti i když stojíte.

Elegantní kokpit Turbo Como SL. Hliníková řídítka nabídnou vzpřímený posed, gripy s podporou dlaně pak příjemné držení. Ovládání elektropohonu je na dosah ruky, všechny potřebné informace pak na přehledném display, který trůní uprostřed řídítek.

Turbo Como SL má 27,5 palcová odolná kola obutá pneumatikami Nimbus v šíři 2.3“.

Samozřejmě nemohou chybět městské doplňky, jako jsou integrované blatníky, přední a zadní světlo, které se napájí s baterky a tak nezůstanete nikdy bez světla. Pro převoz nákupu nebo domácího mazlíčka je tu integrovaný přední nosič. Praktickou záležitostí pak stojánek pro snadné parkování kola.

Jízdní dojmy

Kolo testovala Kačka pro cyklistický magazin Cyklosalon, který vysílá TV Prima. Podívejte se, jaký dojem tenhle stylový bike udělal. (začátek v 19 minutě)

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková