Ve slovenských Bánovcích nad Bebravou začíná společný šampionát v silniční cyklistice

Od čtvrtku do neděle se bude ve slovenských Bánovcích nad Bebravou soupeřit o mistrovské tituly při již 22. ročníku společného šampionátu České a Slovenské republiky v silniční cyklistice.

Program začíná ve čtvrtek 17. června časovkou juniorských i elitních kategorií. Po dni odpočinku se v sobotu 19. června koná hromadný závod juniorek a žen. Celý šampionát vyvrcholí v neděli 20. června závodem elitních mužů.

Lokalita šampionátu nenabízí příliš kopcovitý profil. Reprezentační trenér Tomáš Konečný popisuje trať časovky takto: „Profil je rovinatý. Bude to vyloženě o hrubé síle. Je to placka, ani žádné zatáčky. Bude to stoprocentně sedět tempařům. Předpověď slibuje velké vedro, a to může být klíčový faktor“.

Juniorky čeká trať v délce 15 km, žena jedou závod proti chronometru o 5 km delší. V tuto chvíli je na startovní listině časovky 28 juniorek a 35 žen. 

Sobotní hromadný závod bude mít vlnitý profil, ženy a juniorky čekají 3 okruhy a celková délka 97,5 km. Počet přihlášených juniorek zůstává na počtu 28, žen se do závodu pustí celkem 47, včetně obhájkyně titulu Jarmily Machačové. Mezi přihlášenými nechybí rychlobruslařská šampionka Martina Sáblíková. Poměřit síly přijela po úspěšně odjetém závodě Tour de Swiss česká reprezentantka Tereza Neumanová. 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková