“Alpami na kole” – cestovatelský průvodce Aleny Zárybnické

Kniha “Alpami na kole”, to je soubor postřehů, poznámek a tipů, nesmírně cenných v tom, že jsou osobně prožité a pečlivě zpracované. Takže podle nich můžete směle vyrazit i Vy!

Inspirace nebo jen tak příjemné čtení na dovolenou – to může být novinka na knižním trhu “ Alpami na kole, kterou sepsala známá moderátorka a meteoroložka Alena Zárybnická.

Autorka knihy sbírala náměty přes deset let a v cestovatelském průvodci ukazuje, že dostat se k alpským sedlům nebo jezerům je možné na kole i po jednoduchých trasách. „Jezdím po horách moc ráda, byť pomalu…vlastně jedu, abych udržela balanc,” hodnotí své cyklo schopnosti skromně Alena Zárybnická a dodává: “zážitek z toho, že si to může dopřát prakticky každý, i s tak mizernou fyzičkou, jako mám já, byl důvod, proč jsem knížku dala dohromady.“

 

Průvodce “Alpami na kole” obsahuje celkem 35 tras, které autorka projela sama na horském kole, pro některé cesty zvolila elektrokolo. Z obojího má odlišný zážitek, elektrokolo si do Alp jen vypůjčila. „Ještě jsem nedospěla k tomu, abych jezdila jenom na elektrokole. Ale až budu sama sobě natolik otravná svou pomalou jízdou, tak si myslím, že to je řešení.“ Často se jí prý stane, že kolo tlačí. „Já se za to vůbec nestydím, umím tlačit kolo hrdě,“ uvedla v rozhovoru pro DAB radio.

 

Meteoroložka, moderátorka a dramaturgyně Alena Zárybnická, milovnice hor, skialpů (jistě znáte jako průvodkyni seriálem Na skialpech přes hory) je take nadšenou cyklistkou. Když kolo, tak sáhne po tom horském.

Co vše v knížce najdete? Celkem 35 tras, které pro vás sama Alena Zárybnická projela, přidala souhrn důležitých informací, včetně QR-kódu, díky kterému si trasu můžete nahrát do navigace či chytrého telefonu. Oblasti určitě stojí za to, průvodce vás zavede na tato místa: Lienz, Sölden, Ehrwald, Landeck, Pillerseetal, Wipptal, Achensee, Zillertal (vše Rakousko), Sexten, Col de Sommellier, Alpe Cimbra (Itálie), Davos a Svatý Mořic (Švýcarsko), Kamnik a Piran (Slovinsko).

Knihu vydalo nakladatelství Euromedia Group, prodává se za 359 Kč.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková