Scott Endurance a Trail Flow. Pohodlí a krása (nejen) na gravel.

Na oblíbený gravel, na traily nebo jen tak na výlet za kámoškou na kafe? Tohle vám nabízí Scott…

Před pár dny jsme vám představily novinku mezi štěrkolety této švýcarské značky, dnes se podíváme, do čeho se na gravel vyjížďku u Scottu obléknout. Tak, jako je jeho stroj připravena svižnou jízdu, kde opojení přinese i rychlost, v nabídce jsou v tomto duchu navržené dresy. Ale nebojte, o své si nepřijdou ani ti, co vyrazí vstříc zážitkům do hloubi přírody a chtějí více volnosti. A protože nad vším je váš vlastní pocit, můžete si v představených dresech a kraťasech vyrazit klidně na traily, po městě, prostě kam se vám s vaším kolem zachce.

Triko s dlouhým rukávem SCOTT Trail Flow Merino

Zástupce volné pohodové módy. Na první pohled jednoduché, ale zároveň propracované funkční triko s příměsí merino vlny. Bude vám to slušet, budete se cítit pohodlně, ať už na kole, nebo po jízdě v kavárně.

Tričko Trail Flow obsahuje 52% merino vlny, zbytek tvoří Lyocell a polyamid. Čtyřsměrný úplet zajistí pružnost trička, které je i díky „regular“ střihu pohodlně volné. Kombinace materiálů, s využitím vlny merino je na omak velice příjemná, a hlavně také reguluje tělesné teplo.

Trail Flow Merino má klasicky vsazené rukávy a přední díl střih do mírného „Véčka“, což nabídne příjemné odvětrání, na druhou stranu i v cyklistické pozici se výstřih neodhalí a ochrání například před vlétnutím hmyzu.

Přední díl zdobí pěkná, decentní grafika: symboly přírody a v nich zakomponované logo Scottu. Tričko Trail Flow Merino je v nabídce ve dvou barevných provedeních, této cihlovo-rezavě červené, nebo tyrkysové, jenž doplňují díly v temném odstínu fialové.

Zadní díl je střižen ze tří částí, využívá tak i dvou základních barev, které tričko má. Viditelné je i prodloužení přes bedra. A to je velmi užitečný detail.

Je obecně známo, že oblečení s příměsí merino vlny má nejen dobré izolační vlastnosti, ale také schopnost pohlcovat zápach. Což jistě ocení ti, kdo milují celo nebo i vícedenní výlety.

Dámský dres Scott Endurance 30

Klasický dres, ale ve volnějším střihu, než znáte ze silniční kolekce. Při výběru materiálu pro univerzální dres vsadil Scott na rychleschnoucí úplet DRYOxcell, na omak příjemný čtyřsměrně pružný úplet.

Dres má raglánové rukávy, je vybaven středně krátkým zipem. Jednoduché je i řešení konce rukávu a spodního lemu, který je volný a zakončený pružným švem. Zadní díl má dvě prostorné kapsy, které jsou staženy všitou pružinkou.

Dres Endurance je v nabídce ve čtyřech barevných variantách. Vedle cihlově-červené varianty je tu tyrkysová verze a dvě tmavomodré, v kombinaci s různými odstíny rukávů.

Kalhoty Endurance a Trail Flow

K nabízeným dresům můžete využít některé z volnějších kraťasů, které se mezi cyklisty těší stále větší oblibě a Scott jich pro ženy nabízí hned několik modelů. Je jen na vás, zda zvolíte střih s délkou nohavic do půlky stehen, nebo klasiku s délkou nad kolena.

Kraťasy Scott Endurance mají velmi civilní vzhled, patří do kategorie volných šortek, ale jejich střih je spíš přiléhavý. Zapínání je na dva druky a krátký zip. Na bocích najdete dvě kapsy, opatřené skrytým zdrhovadlem, obvod pasu lze upravit dvěma pásky na suchý zip.

Šortky mají i vnitřní kraťasy vybavené antibakteriální vložkou. Tím, že jsou vyjímatelné, můžete využit šortky samostatně i pro jiné sportovní aktivity. A výběr? Ten je od švýcarské značky vskutku velkorysý: tento model nabízí v 7 barevných variantách!

Další volbou je model Scott Trail Flow. Tyto kraťasy mají ležérní styl, délku nohavic těsně nad kolena. Jejich střih neomezuje v pohybu, pohodlí zvyšuje 4směrně pružný materiál, který, jak udává výrobce disponuje trvanlivě vodoodpudivou úpravou.

Nechybí samozřejmě kapsy, které jsou u modelu Trail Flow volně přístupné, bez zipu. I zde najdete možnost upravit objem v pasu, pomocí pevného pásku a přezky. Kalhoty jsou vybaveny poutky na pásek, ty jim dodávají civilní vzhled. I tady je nabídka barev velmi zajímavá, celkem je šest variant.  

Bonus pro všechny: bunda Scott Endurance

Když vyjíždíte za svítání a návrat plánujete v pozdním odpoledni, když venku fouká, je nejlepší volbou sáhnout po dámské bundičce Scott Endurance. Jde o lehkou větrovku, kterou lze sbalit do drobného balíčku a snadno se schová i v zadní kapse dresu.

Její design ladí k dalším kouskům kolekce. Na zadním díle je středový pruh, který oživují drobné geometrické tvary. V části od ramen do půli zad a spodní části rukávů je použitá síťovina, která zvyšuje pružnost i propouštění vlhkosti, vzniklé pocením při jízdě. Zakončení rukávů i spodního okraje bundy je do úzkého pružnému lemu.

Všechny produkty kolekce jsou v nabídce od velikosti XS až po XL a informace o dostupných barevných variantách najdete na stránkách českého zastoupení scott-sport.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková