GIRO Ember Mips. Elegance a bezpečí na silnici

Další důkaz, že v Giro ví něco o bezpečnosti i stylu…

Americký výrobce cyklistických přileb Giro nabízí ve své kolekci i pestrý sortiment určený dámám, ať už hledají ideální kombinaci poměru ceny a zpracování, nebo si chtějí užít luxusu produktu inspirovaného profesionálním pelotonem.  Mezi takové patří i silniční helma Giro Ember Mips.

Design přilby Ember MIPS je na první pohled inspirovaný pánským modelem Synthe Mips, který je absolutním vrcholem vývoje silničních závodních přileb. Kombinuje v sobě aerodynamiku, pevnost a také nízkou váhu.To podobné najdeme i u modelu Giro Ember, byť je tady cenovka o dost nižší než u zmiňované pánské přilby.

Přilba je vyrobena klasickou in-mold technologií s tím, že vnější část je z lehké a trvanlivé polykarbonátové skořepiny. Do designu byla začleněna technologie MIPS (kluzká vložka mezi EPS skořepinou a vnitřními výstelkami), kterou Giro používá u většiny svých modelů ke zvýšení bezpečnosti jezdce.

Přilba Giro Ember využívá i další technologii a tou je Roll Cage. Jde o vnitřní nylonové výztuhy, uvnitř EPS tvrzeného polystyrenu. Procházejí každým žebrem a výrazně přilbu zpevňují a i při pádu ji udrží v celku.

Dámská silniční helma Giro Ember MIPS má 25 větracích otvorů, které nasávají vzduch a pomáhají mu obíhat kolem hlavy, tak aby vás po celou dobu jízdy chladil a cítily jste se svěží.

Model Ember Mips není novinkou na trhu, ale osvědčeným modelem, který dostává každý rok osobitý design tak, aby ladil k dalším doplňkům. Letos je přilba v zajímavém šedomodrém odstínu v kombinaci s temně fialovou, obojí v matném provedení.

Výrobce anoncuje nízkou váhu, ta je u velikosti M rovných 300 gramů, k dispozici jsou dvě velikosti: S (51-55 cm) a M (55-59 cm). Cenou se Giro Ember vejde pod 4 tisíce, za tuhle silniční přilbu zaplatíte 3 899 Kč.

Další informace o nabídce značky Giro najdete na webu českého zastoupení www.progresscycle.cz.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková