Juniorka Karolína Bedrníková dojela na MS sedmá!

O první sadu medailí v olympijském cross country bojovaly ve čtvrtek juniorky, z titulu se raduje Francouzka Line Burquier

Za slunečného počasí v italských Dolomitech do závodu v cross country odstartovala půl hodiny před polednem kategorie juniorek. V šedesátičlenném poli bikerek z 25 zemí jsme měli dvojí zastoupení: úřadující mistryni republiky Karolínu Bedrníkovou a premiantku nejvyšší světové soutěže, stříbrnou slečnu národního mistrovství Patricii Srnskou.

Do nominace se nedostala obhájkyně loňského bronzu z Leogangu Aneta Novotná, která se vrátila po zdravotní pauze k závodění až minulý týden a na domácím šampionátu dojela na třetím místě.

Tak se veškeré naděje na slušný výsledek upíraly k letošní jedničce mezi českými juniorkami, Karolíně Bedrníkové. Ačkoliv to na medaili v ostré konkurenci nedopadlo, se 7. místem panovala spokojenost, jak v realizačním týmu, tak i u samotné závodnice.

„Bylo to strašně těžký, ale to se dalo čekat. S výsledkem jsem spokojená. Já jsem do toho šla hned od začátku naplno, jezdila jsem chvíli v první skupince, pak jsem z ní ale vypadla, protože jsem si musela zvolnit. Jela jsem si pak svoje tempo, měla jsem to dopředu daleko, ale i za mnou byla velká díra. 

Na zdejší trati je 30 vteřin docela malej náskok, protože jedna chyba tu člověka stojí strašně času, takže mě holky za mnou psychicky hnaly dopředu a naštěstí jsem 7. místo udržela,“ uvedla Kája, která na loňském šampionátu v Leogangu skončila o jednu příčku výš.

Teprve druhý závod v reprezentačním dresu absolvovala také Patricie Srnská, která dokončila závod na 37. místě a v cíli padla zcela vyčerpaná.

„„Bylo to strašný, jsem sice zastáncem toho, že na každém závodě člověk sbírá zkušenosti, což je pravda, ale proč musím vždycky na velkejch závodech trpět jak hovado. V posledním kole se mi chtělo brečet, vůbec mi to dneska nešlo. Jsem ráda, že to mám za sebou, ale jak jsem říkala, zkušenost dobrá a já jsem strašně ráda, že jsem tu mohla závodit, a hlavně chci poděkovat všem, co se o mě tady starali,“ popsala Páťa, která ztratila na svou úspěšnější reprezentační kolegyni 7 minut.

 

Z vítězství se po velmi vyrovnaném souboji radovala Line Burquier z Francie, jenž si jako členka zlaté štafety na své konto připsala už druhé vítězství. Na stříbrný stupínek vystoupala další Francouzka Olivia Onesti a bronz získala domácí Sara Cortinovis-všechny mladé slečny přijeli v časovém rozpětí pouhých šesti vteřin!

Výsledky juniorky
1. Line Burquier (FRA) 55:29 min.
2. Olivia Onesti (FRA) +0:05
3. Sara Cortinovis (ITA) +0:06
4. Tatiana Tournut (FRA) +1:10
5. Lea Huber (SUI) +1:55
6. Sina van Thiel (GER) +2:41
7. Karolína Bedrníková +3:06

37. Patricie Srnská +10:08

Kompletní výsledky ZDE

 

Foto:Jan Němec, mtbs.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková