SANTINI podruhé, testovaly jsme favorita jménem Tono Sfera

Co si udělat uprostřed léta radost a oživit šatník exkluzivním kouskem od Santini? Představujeme další dva dresy, v jednom jsme se už také projely….

Před časem jsme vám představily jeden z tří zajímavých dresů letošní kolekce italské značky Santini. Značka, jejíž historie sahá až k roku 1965, kdy ji založil vášnivý nadšenec silniční cyklistiky Pietro Santini. Dnes pokračujeme dvěma kousky, z nichž jeden z nich jsme měly možnost testovat.

Tono Sfera

Další z atraktivních a nepřehlédnutelných designů má i model Tono Sfera. Jde o extra lehký dámský dres, se střihem Slim Fit. Přesto má oproti další z novinek letošní kolekce, kterou jsme již představily dříve (Santini Sleek Raggio) několik odlišností.

Dres Tono Sfera je vyroben z velmi lehkého a prodyšného mikrovlákna. Přední díl a rukávy jsou z jemné dresoviny, tato oblast přeci jen čelí většímu proudění vzduchu, zadní díl a vsazené boční pruhy jsou z více prodyšné tkaniny.

Dres má klasické řešení nasazení rukávů, jejich zakončení je hladké, bez jakékoliv stahující pružinky nebo zesíleného švu. Na zadním díle jsou tři kapsy, přičemž jedna disponuje další malou, kterou lez zavřít zipem.

Zajímavý je i faktor ochrany oblečení před slunečními ultrafialovými paprsky, který je ovlivněn typem tkaniny, hmotnost látky a barvou. Výrobce dle standardních tabulek uvádí UPS 30+. To znamená, že tkanina povolí průchod pouze 1/30 ze slunečního UV záření. Teplotní doporučení pro používání tohoto dresu je v rozsahu 18-35 °C.

Kalhoty Tono Sfera s kšandami

Do kompletu jsou kalhoty Tono Sfera, s kšandami. Velmi pohodlný střih, materiál s mírnou kompresní funkcí a s 20% příměsí elastanu.

Kalhoty Tono Sfera jsou šestipanelové, nohavice zakončuje široký a dostatečně pružný lem, který má z rubové strany jemný silikonový potisk.

Kšandy jsou z prodyšného jemného úpletu, sympatické je sladění do barev dresu jejich zadního dílu. Místo, které sice není viditelné, ale dodává to náležitý punc luxusního zboží.

Logo Santini umístěné v dolní části pravé nohavice má zakomponovaný reflexní proužek, na druhé nohavici jej najdeme také.

Důležitou součástí cyklistických kalhot je i antibakteriální vložka, pro komplet Tono Sfera výrobce využívá model Gilevo, který má gelové jádro a povrch s drobnými prohlubněmi, které zlepšují cirkulaci vzduchu a celkovou prodyšnost vložky.

Dres v atraktivním designu výrobce nabízí ve třech barevných provedeních, kromě bílo černé s oranžovými prvky, je to kombinace bílé a odstíny petrolejové, nebo sytě modré v kombinaci s oranžovou. Rozsah velikostí je od XS a ž po XXL.

Další z letních dresů je model Delta Pietra. A opět zajímavý a opravdu neotřelý design. Kombinace pestrých dílů trupu a bílých rukávů zdůrazní ramena. Tím ale hrátky italských designérů nekončí: zadní díl využívá vzor z předního dílu, jen tlumí jeho barevnost a dává jakoby „do mlhy“. Vzor dresu tak tvoří z každého úhlu zajímavý efekt.

Dres Delta Pietra kombinuje materiál Polartec Power Stretch, s čtyřsměrnou flexibilitou na předním díle, na zadním je použitý Delta Polartec pro rychlý přenos potu ven. 

Přiléhavý střih s klasicky vsazenými rukávy a opět pouze laserem střiženými, bez stahujícího zakončení přilnou ke svalům bez omezení či zaškrcení.

Do kompletu Santini doporučuje pasové kalhoty Alba. Jde o pohodlné dámské šortky s propracovaným střihem a z materiálu Thunderbike Power, který nabízí lehkou kompresi. Jejich vyšší pas eliminuje nepříjemné škrcení v oblasti břicha.

I zde můžete volit mezi velikostmi v rozsahu XS až po XXL. 

Santini – to je druhá kůže

Všechny dresy, které jsme představily, byly ve velikosti L. K výběru napomohla jednak zkušenost s italskými velikostmi a také poznatky z loňské prezentace spol. Schindler, která poprvé ukázala nový úlovek ve svém portfoliu a my mohly dresy Santiny obdivovat. A přesto se jednotlivé dresy střihem liší, nejvíc „race“ střih měl dres Sleek Raggio, který znáte z předchozího představení.

Při výběru jednoho designu pro testování to tentokrát nebylo snadné rozhodování: v katalogu byl jasný vítěz Sleek Raggio, ale v reálném světle a hlavně na těle nás velmi překvapil design dresu Tono Sfera. Ten nakonec přesvědčil i trochu volnějším střihem, dalším plusovým bodem byly dokonale padnoucí cyklokalhoty.

Design tohoto dresu předčil při oblečení naše očekávání. Jemný vzor s jeho asymetrickým střídáním je hodně slušivý, černobílou klasiku krásně oživuje oranžový zip a další detaily na dresu. Jízda v něm přináší, v souvislosti s materiály na dresy, častokrát vyslovovaný „pocit druhé kůže“. Dres je lehoučký, dává naprostou volnost pohybu, podobně jako cyklistické kalhoty. Tam je maximálně příjemný dojem z široké a dostatečně pružné nohavice i v jejím dolním lemu, který zkrátka vůbec necítíte.

Při pořízení takového kompletu rozhodně neuděláte krok vedle, ať už patříte mezi jezdkyně s profesionálními ambicemi, nebo jsou vaše jízdy pohodové a zážitkové.

Nabídku značky SANTINI, kterou má nově ve svém portfoliu společnost Schindler si můžete prohlédnout ZDE.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková