MS Val di Sole – příběhy, o kterých se mluví

Příběhy nejen těch, co zvítězily…

CANYON a One World CLLCTV

 

Světový šampionát je tradičně místem, kde se značky prezentují s něčím výjimečným, s něčím novým. Po letošní olympiádě, která proběhla před měsícem, bylo ale pro většinu z nich nemožné přijít s dalšími úpravami. Několik se jich ale přece jen našlo.

Byla to například německá značka Canyon, jež připravila na letošní mistrovství světa kolekci kol s označením One World. Nápis byl pouze na jedné straně rámu, který byl vyveden v černé metalíze s perletí. S takovými biky vyrazili podporovaní jezdci z celku Alpecin Fenix /např. Ronja Eibl, Ceylin Alvarado, Sam Gaze a samozřejmě i nepřehlédnutelná členka bikové formace Canyon Kandanka Emily Batty. Ta projetk prezentovala i na své Instagramovém profilu v krátkém videu, kde představuje nosnou myšlenku.

“Kromě národního úspěchu také cítíme, že je správný čas udělat krok vpřed a myslet za hranice země, ve snaze zlepšit náš sport a naši komunitu jako celek. Chceme sblížit MTB komunitu, abychom pomohli něco změnit,” uvádí Canyon, jež se tímto krokem rozhodl podpořit projekt World Bicycle Relieve. Do něho se můžete zapojit i vy, odměna je lákavá – možnost vyhrát nový model Spectral.

Loučení  legend

Sedmatřicetiletá Maja Wloszczowska (POL) a čtyřicetiletá Catherine Pendrel (CAN) oficiálně ohlásily svůj odchod z profesionální scény a Val di Sole byl jejich poslední světový šampionát v kariéře. Dvojnásobná stříbrná medailistka z olympijských her Maja se v den D potkala s formou, ve Val di Sole bojovala o medaili až do posledního okruhu, kdy ale v jedné technické pasáži chybovala a nakonec skončila  po napínavém  souboji pátá. 

Alespoň si mohla užít slavobránu v technickém depu těsně před cílem. Kanaďanka Catherine Pendrel, která rozšířila skupinu závodících maminek dokončila svůj sedmnáctý šampionát na 22. místě.

 

Nejzkušenějším účastníkem celého šampionátu se stala slovenská reprezentantka Janka Števková, která ve svých pětačtyřiceti letech dojela na 50. místě. 

Maju ale možná ještě jeden boj o duhový dres čeká, plánuje se zúčastnit maratonského šampionátu na Elbě.

 

Hrdinka Velké Británie Evie Richards

V jedenatřicetileté historii mistrovství světa horských kol XCO nedokázal žádný britský biker vybojovat jediný titul v elitní kategorii! Nejblíže tomu byla Annie Last se svým stříbrem v roce 2017. Od soboty to ale neplatí, dvaatřicátou mistryní světa se stala čtyřiadvacetiletá Evie Richards.

Její triumf byl poměrně velkým překvapením, dosud se dokázala probít na stupně vítězů v SP jedinkrát, když v Les Gets dojela třetí. Její parádní disciplínou je short track, vloni vyhrála oba závody v Novém Městě, na premiérovém MS dojela těsně druhá.

 

Zdroj/foto: mtbs.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková