KALAS přidal novinku na zimu (nejen) na kolo

Kolo, běh, turistika, běžky….a mohly bychom psát i další sporty, v kterých využijete novinku od Kalas sport wear

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je to víc, jak 15 let, co se postupně začaly produkty s merino vlnou objevovat na pultech outdoorových obchodů a postupně výrazně prosazovat na úkor syntetické spodní vrstvy.

Mezi vyzdvihované vlastnosti merino vlny patří její schopnost pohlcovat pachy i při vícedenním používání, výborné izolační vlastnosti, hřejivost i při propocení.  Samozřejmě, vše má své limity, její izolační vlastnosti jsou zas vykoupené tím, že při velkém propocení schne déle, než syntetika. Ale díky struktuře merino vlákna absorbovat určité množství vlhkosti přímo do sebe opravdu majitel necítí nepříjemné vlhko na těle.

Abychom nepěly jen chvalozpěvy, najdou se ti, které merino vlna kouše, i když výrobce použije velmi jemné vlákno. Ten je pak odkázán na používání syntetických materiálů.

 

BASE Z1 a MERINO


Český výrobce Kalas pro zimní období rozšířil svou nabídku o trička a rolák, kdy využil kombinace materiálů, které si ze sebe berou to nejlepší.

Jde o merino s polyesterem a elastanem v podílu 41% vlna, 51% polyester a 8% elastan. Díky tomu se na trh dostává funkční produkt, který zahřeje a díky polyesteru a elastanu je natolik pružný, že perfektně přilehá na tělo a vytvoří tak vynikající izolační vrstvu. Protože není nic horšího, než když je první vrstva oblečení velká a mezi tělem a oděvem vzniká vzduchová kapsa.

V nabídce jsou tři produkty BASE Z1: tričko s krátkým rukávem, varianta s dlouhým rukávem a pro ty, co nechtějí nosit nákrčník je tu verze s vyšším límečkem.

Jednoduchý střih, design

Základní předností je pružnost materiálu, kdy v kombinaci s osvědčeným střihem tričko dobře padne.  Výborná je volba raglánových rukávů, samozřejmostí jsou ploché švy. To vše má vliv na pohodlně nošení. Když zmiňujeme dámský střih, tak ani u triček BASE Z1 Merino se nezapomíná na projmutí v pase.

Na jednobarevném tričku nemůže chybět ani logo výrobce, které je zde zvolené velmi rafinovaně. Je umístěné na středu předního dílu, v téměř splývajícím barevném odstínu, ale při nasvícení zjistíte, že je z reflexního matriálu.

Postřehy z akce

Tričko je samo o sobě lehké, snadno ho sbalíte i do kapsy zimní bundy nebo ledvinky. To je výhoda pro nadšené zimní jezdce, kteří si nenechají vzít ani v chladných podmínkách dlouhé vyjížďky. Při zastávce na horký čaj nebo oběd přijde vhod obléci suché tričko a pak pokračovat v jízdě dál. Ten pocit za to opravdu stojí.

Trička jsou, jak je u Kalas standardem v nabídce v šesti velikostech. My jsme vyzkoušeli verzi s krátkým a dlouhým rukávem, vel. 3 a 4. Pokud máte doma dres této české značky, tak i tričko můžete zvolit shodně. Pokud jste mezi těmito velikostmi a preferujete obepnuté, nebojte se sáhnout po té menší.


Informace o dostupnosti najdete na stránkách výrobce: KALAS.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková