Mini nebo maxi? MAX1 pomůže

Tip na dárek, nejen vánoční…

Cyklistika zažívá v posledních dvou letech obrovský boom, vedle závodníků a pravidelně trénujících hobby jezdců si kolo získalo na svou stranu i spoustu příležitostných cyklistů. Z občasných výletů se staly pravidelné vyjížďky, mnohým se i protáhla cyklistická sezóna. Impulsem vyrazit není jen volný den o víkendu v kombinaci s ideálním počasím. Jak se říká s jídlem roste chuť…a koho chytne kolo za srdce, potřebuje ho mít pravidelně ve svém programu.

S narůstajícími počty kilometrů a získanými zážitky přichází i chuť (často u nutnost) doplnit si výbavu nezbytnými cyklistickými doplňky. Helma, pumpička a nářadí …to je základ. Pak hned přichází na řadu dilema: batoh, ledvinka nebo brašna na kolo? Kam s dalšími věcmi, jako je větrovka, svačina…  i ten mobil je vlastně lepší uložit bezpečněji než do kapsy.

Ne každý má rád nacpané kapsy u dresu, navíc trend volných funkčních triček je pro spoustu lidí tou první volbou. Pokud preferujete raději ověsit kolo než sebe, komplet tří moderně zpracovaných brašniček značky MAX1 pro vás může bát praktickým a hlavně finančně velmi zajímavým řešením. Protože ať už jedete jen pár kilometrů nebo se chystáte trhat své osobní rekordy, brašna na kolo, která zvýší komfort a pomůže uskladnit každou maličkost, aniž by vám při jízdě zbytečně překážela se zkrátka hodí.

Brašna MAX1 Mobile One

Název kompaktní brašny MAX1 Mobile One jasně napovídá o hlavním využití. Jde o brašnu, která se připevní na rámovou trubku, pasuje na většinu standardních rámů. Její kapsa uzpůsobená pro mobilní telefon spolehlivě ochrání váš cenný přístroj, zároveň díky dotykové voděodolné membráně, kterou je opatřena ho lze jednoduše ovládat. Jediné, co je nutné ohlídat je velikost přístroje– tady výrobce udává rozměr maximálně do 5,5″.

Brašna je z pevného a voděodolného materiálu, po celém obvodu je opatřena reflexní linií, na boku je navíc výrazné reflexní logo. Snadný vstup do hlavní kapsy umožní překrytý zip.

Pokud patříte mezi ty, co při jízdě rádi zážitek umocňují poslechem hudby ze sluchátek, i na to je u brašny MAX1 Mobile pamatováno, výstup je na spodní části brašny.

Rozměry brašny jsou 19cm délka a 9,5 cm výška, široká je 11 cm a její objem výrobce udává necelých 850 cm3, takže pojme lehkou větrovku i menší svačinu. Váha prázdné brašny je pouhých 120 gramů.

Brašna MAX1 Triangle   


Z kolekce stylových šedivých brašen MAX1 nabízí výrobce pro delší výlety brašny, které se umístí do rámového trojúhelníku. Jednou z variant je MAX1 Triangle, propracovaná brašna o objemu 1,7 litru. Má k dispozici čtyři kapsy, jednu velkou a dvě malé kapsy na zip a jednu kapsu ze síťoviny.

Brašna Triangle se k rámu upevní velmi snadno pomocí pásků velcro pásků. Pevné zipy jsou opatřeny plastovými vodítky pro snadné ovládání i v rukavicích. I zde je pamatováno na bezpečnost, takže brašnu zdobí výrazné reflexní logo, umístěné na boku.

Model Triangle je v nabídce ve více velikostech, verze M váží 170 gramů a její rozměry jsou: délka: 24 cm, šířka: 4,5 cm a výška: 16 cm. Nosnost brašny Triangle M je 1 kilogram.

Objemnější je varianta Triangle L a XL, tady už se dostáváme na objem téměř 6 litrů a nosnost 2 kilogramy.

Brašna MAX1 Top Tube

Třetí „do party“, kterou vám dnes představíme a může se stát užitečným doplňkem na cyklo toulání je brašna MAX1 Top Tube, která se připevňuje na horní rámovou trubku a pasuje na většinu standardních rámů.  Její objem je 1,6 litru: jejím středem vede voděodolný krytý zip. I tady využil výrobce velcro pásky pro snadné připevnění brašny k rámové trubce.

Hmotnost brašny je pouhých 115 gramů, délka 23 cm, šířka 7 cm.  

Pro všechny brašny je společné jejich kvalitní zpracování, volba odolného materiálu, líbivý design a velmi příznivá cena, která je v rozpětí 300 až 500 Kč. Koho oslovila jednodenní cykloturistika, dlouhé výlety a raději obtěžká kolo než sebe, je pořízení sestavy cyklobrašen MAX1 dobrou alternativou.

Více o nabídce najdete na stránkách výrobce Cyklomax.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková