Vánoce za dveřmi. Čas, kdy se těšíme na pohodu u vánočního stromku s lidmi, které máme rádi, ale také na stoly plné svátečního jídla a cukroví. I když je na zimu potřeba si udělat trochu tukovou izolaci, měli bychom stále myslet na zásady zdravého životního stylu a úplně se neutrhnout z řetězu. Nejde jenom o ručičku na váze, která se často umí i pouhým lusknutím prstů vyhoupnout přes sváteční dny nahoru.
V důsledku přejídání, návalu cukru, alkoholu a omezenému pohybu trpí i naše imunita, o kterou je třeba v této době hodně pečovat! Že už zas chceme Vánoce ve zdravém duchu? Proč ne! Méně znamená více, a to platí i v případě vánočního cukroví. Můžeme ubrat na množství cukru v jednotlivých receptech, což ocení hlavně naše střevní flóra, a tedy zase imunita. Současně lze i část uvedené mouky nahradit její celozrnnou variantou, která má více vlákniny a lepší sytivost. A když ubereme na jednotlivých druzích cukroví, místo toho můžeme připravit rodině čerstvé pečivo.
Přesně jedno takové vánoční, zdravé, provoněné skořicí vám představíme v dnešním receptu!