Chaos živlů! Ženský tým Canyon Sram Racing představil nové dresy

Nové dresy WorldTour týmu Canyon Sram Racing opět překvapují svým nezkroceným designem,

Společnost Canyon-SRAM Racing představila nové sady oblečení, které budou vozit v letošní sezóně týmové závodnice.  Opět pokračuje v dlouholeté tradici odvážného a barevného designu. Značka Canyon, která je hlavním sponzorem týmu od jeho znovuzrození v roce 2016, poskytuje týmu oblečení ale úplně poprvé. Vedle dodávky kol rozšiřuje své partnerství i tímto směrem.

Loňský tmavě modrý základ byl nahrazen výrazným stříkáním pastelových odstínů karmínové, růžové a modré na dres, aby zachytil „chaos živlů“. Vše doplňují mátově zelené diamanty na ramenou a rukávech, které vyvažují kaskádu barev.

Nejen barvy, ale i další grafické prvky dělají celkový dojem z nového dresu velmi zajímavý. Sférické souřadnice byly rozmístěny po střední části dresu, součástí jedinečného tématu jsou i směrové značení pro vítr.  V designu jsou citlivě zakomponované názvy hlavních partnerů Canyon, SRAM a Zwift.

Týmová stálice Běloruska Alena Amialiusik (5násobná národní šampionka, vítězka etapového závodu Grácia Orlová atd.), která byla s týmem všech sedm sezón od jeh počátků, vnímá nový design něco jako podobu „bouře“.

„Design dresu se mi líbil, už když jsem ho poprvé viděla na papíře. Od prvního momentu, co jsme ho viděla na živo a měla na sobě, dres miluju. Nápady s designem, barvy, energie, kterou mi dodává…. Cítím, že mohu být silná jako bouře, ale pokud se stane něco neočekávaného, ​​jsem flexibilní, dokážu změnit směr rychle jako vítr a najít nový plán,“ uvedl Amialiusik v týmové tiskové zprávě. „Je to speciální a jedinečné, což je hodně podobné našemu týmu. Nemůžu se dočkat, až v něm budu závodit.“

Takhle to dámám z Canyonu slušelo vloni....
...a tyhle svěží barvy budou vozit letos

A jak popisuje svou tvorbu samotný návrhář a designér Ultan Coyle?

„Potisk obsahuje meteorologické projevy přírody a s nimi spojené lidské interpretace. Ambicí tisku je zachytit tuto fenomenální energii a naplnit sportovce, kteří ji nosí, tímto pocitem síly. Kromě toho byly do konkrétních částí návrhu přidány diamanty, aby poskytovaly protipól vizuálnímu chaosu a sloužily jako záblesky, které upoutají pozornost, „zhodnotil umělec, který byl také autorem originální sady Canyon-SRAM Racing z roku 2016, která se inspirovala několika vrstvami výstražné pásky.

Zda se jednotlivým závodnicím podaří tuto ideu naplnit i při vlastních výkonech na kole se ukáže během sezóny. Ta začne již poměrně brzy. Tým momentálně trénuje ve Španělsku, nové barvy Canyonu budou k vidění při ´vodním závodě Setmana Valenciana 17. února.

 

Pokud vás design upoutal natolik, že byste chtěla mít stejný dres ve své výbavě, nové oblečení bude možné zakoupit v nadcházejících týdnech na www.canyon.com.

Zdroj a foto:TZ Canyon Sram Racing Team, cyclingnews

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková