Aneta Novotná přestupuje do nového týmu KOLOFIX-RECLINO, učit se bude od Jitky Čábelické

Možná i po boku Jitky Čábelické bude ve své kariéře pokračovat Aneta Novotná, v tuto chvíli se stává členkou nově vzniklé formace pro nadějné bikerky

Bronzová medailistka z MS v Leogangu 2020 v kategorii juniorek, která se v loňské sezóně kvůli vleklým zdravotním problémům s koleny na 3 měsíce vytratila ze závodní scény, bude součástí nově vzniklé formace, kterou zastřešuje společnost Kolofix a zkušení lidé kolem Pavla Čábelického.

„Je to tým mladých závodníků, kteří dostanou vedení, tréninkové i manažerské zajištění, servis kolem závodů. Cílem je nabídnout jim prostor pro jejich růst. Chybí tu mezičlánek, pro přechod z kategorie junior do elity, což může dost demotivovat“ popisuje Pavel důvod, proč vznikla myšlenka založení farmy pro mladé.

Tým bude manažersky zajišťovat bratr bývalého člena týmu Gapp-Systém Kolofix  Tomáše Dudka, Ondřej, který zároveň úzce spolupracuje s plzeňským Centrem komplexní medicíny RECLINO.

„S Anetou už jsme v kontaktu delší čas, pomáhali jsme jí řešit její vleklý zdravotní problém s koleny a pak i s postupným tréninkem, aby se mohla vrátit k závodění. Do týmu mladých nadějí nám skvěle zapadá, ona je velmi pracovitá, je na ní vidět že hodně chce-a to je důležité,“ pochvaluje si novou spolupráci s nadějnou bikerkou, která v letošní sezóně bude závodit v kategorii U23.

“Budeme mít vlastní tým, vlastní zázemí, ale stany na závodech postavíme vedle sebe (s Gapp-Systemem-pozn. red.). Takže mladí mohou leccos okoukat a budou mít taky motivaci, kam se mohou posunout,” doplňuje Ondřej. 

V loňském roce v anketě Král cyklistiky byla Aneta Novotná vyhlášena jako nejlepší juniorka napříč disciplínami

Aneta Novotná prokázala velkou motivaci, když se po dlouhé léčení dokázala vrátit výkonnostně téměř tam, odkud odešla, což potvrdila při svém prvním ostrém startu na MČR v Harrachově. Na této fyzicky extrémně náročné trati dlouho bojovala s Patricií Srnskou o stříbro, nakonec si dojela pro bronz a to ji vyřadilo z nominace na MS.

„Po MČR jsem jela ČP v Touškově, kde jsem skončila na 3. místě. I když vše nevyšlo podle představ, tak i přesto jsem ráda, jak to nakonec dopadlo. Poslední a zároveň třetí závod po mé dlouhé pauze byl pro mě pocitově zcela nejlepší. Cítila jsem se opravdu skvěle a trochu mě mrzelo, že tou dobou pro mě končila biková sezóna. Rozhodla jsem se nejezdit cyklokrosy, protože jsem potřebovala pro kolena úplný odpočinek, abych mohla následně začít pozvolna s přípravou na další sezónu,“ vrátila se Aneta k závěru komplikované sezóny.

Přestup do nového týmu je pro ni velkou motivací.

V týmu Adastra získala Aneta Novotná řadu úspěchů, tím asi nejcennějším byl bronz z MS v Leogangu (2020), kdy startovala v kategorii juniorek

„V době mé zdravotní pauzy mě oslovili lidé, kteří dávali do kupy nový projekt na podporu jezdců kategorie Juniorů/U23. Nabídka mě velice zaujala z hlediska individuálního přístupu a proto jsem se rozhodla odejít z Adastry.

V týmu mám skvělého trenéra Ondru Dudka, který mně pomohl spolu s báječnými lidmi z Reclina dostat se z mého problému. Díky nim jsem zas mohla nastoupit do závodů bez zdravotních komplikací,“ popisuje Aneta, která v letošní sezóně bude jezdit v kategorii do 23 let.

„Je to taková nová kapitola mého života. Ráda získám nové zkušenosti. Chci na sobě více pracovat a naučit se více vnímat své tělo. Samozřejmě se těším na nové zážitky. S celým týmem mě čeká společné soustředění, na které se moc těším.“



Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková