6 nejčastějších situací, které škodí bikerům aneb Dívej se očima druhých

Jaká číhají nebezpečí nikoliv na bikery, ale na ty, s kterými se potkávají? Skupina z Trail-Guide připravila edukativní videa…

Ty a kolo, rychlost v lese, ale i jízda městem, tu výzva v podobě schodů, vyskočit a seskočit z obrubníku, vydržet balancovat na místě, než ti padne zelená…Výzvy a zároveň volnost, svoboda. Přesně pro to přece jezdíme na kole, ne? Když jsme v sekci sami, užívejme si ji naplno.

Jenže je tu i druhý pohled, a to těch, které potkáváme, míjíme…. Často jsou okolo další lidé a jejich pohledem může naše jízda vypadat nebezpečně. A to i když ji máme pod kontrolou anebo nám to kvůli vyplaveným endorfinům z jízdy navíc vůbec nemusí dojít.  Zbytečně tím ale ohrožujeme jméno bikerů v očích ostatních.

Parta lidí z Trail-Guide natočila 6 videí s nejčastějšími situacemi, ve kterých se každý biker či bikerka cítí „hustě“, ale přitom u veřejnosti může všem bikerům kazit jméno.

Cílem je umět se vžít do dění kolem sebe i pocitů těch ostatních. Budeme rádi, když si na tyto krizové situace vzpomenete a na chvíli zpomalíte.

Jen se vzájemnou tolerancí můžeme vytvářet lepší obrázek bikerů v očích veřejnosti, moutainbiking dělat udržitelnější a les pro všechny bezpečnější.

Situace č. 1 – SCHODY

Situace č. 2 – MAMINA

Situace č. 3 – NÁPLAVKA

Situace č. 4 – SVĚTLA

Situace č. 5 – CHRTI

Situace č. 6 – AUTO

Foto,video: Trail-Guide

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková