Pauline Ferrand Prevot pojede Cape Epic

Poprvé ve své kariéře se postaví na start věhlasného Cape Epicu třicetiletá francouzská star Pauline Ferrand Prevot

Maratonská mistryně světa z roku 2019 Pauline Ferrand Prevot (FRA, BMC MTB Racing) ukončila loňskou sezónu 2021 vyčerpaná a s předstihem.  Tu s letopočtem 2022 naplno zahájí závodem Absa Cape Epic 20. března. Po jejím boku bude stát domácí matadorka Robyn de Groot, která je pro toto dobrodružství ideální společnicí, vezmeme-li v úvahu, že je několikanásobnou mistryní Jihoafrické republiky v XCM a čtyřikrát se umístila na stupních vítězů na Absa Cape Epic.

Třicetiletá Pauline už před několika dny naznačila, že se chystá na nový start, ale nebyla zcela konkrétní. Jako indícii dala na Instagram fotografii ze stupňů vítězů MS XCM 2019, kde stají spolu s Robyn. Velké množství lidí si vše dalo dohromady… dnes start na Cape Epic 2022 Prevot potvrdila.  

Na svém Ig účtu Pauline nechala své fanoušky chvíli v napětí. "Hádejte! Když vám řeknu, že závodní sezóna 2022 začne něčím novým, co myslíte, že to bude?"

“Můj trenér Barry je Jihoafričan a je také trenérem Robyn. V rámci zimní přípravy mi navrhl závod Tankwa Trek, což jsem udělala. V Jihoafrické republice jsem se cítila velmi dobře a bavili jsme se i o možnosti přidat do mých plánů i Absa Cape Epic,” vysvětlila Pauline, jak k tomuto spojení došlo. 

“Po olympiádě a všem, co jsem se tam prožila, jsem se chtěla na sezonu 2022 připravit trochu jinak. Takže jsem měla od listopadu do ledna velký blok technické přípravy a teď je čas, abych se vrátila k závodění. Povětrnostní podmínky jsou ideální, země a traily jsou prostě úžasné, načasování je skvělé a je to pro mě nové – ráda objevuji nové věci! Pokud se tento přístup osvědčí v roce 2022 a Absa Cape Epic se mi letos bude líbit, proč se sem nevrátit i v dalších letech?”

“Chtěla jsem se Cape Epic zúčastnit už několik let, ale kvůli pandemii a olympiádě v posledních dvou letech jsem nemohla. Ale je to legendární závod, na který se nesmírně těším.”

Startovní listina žen začíná dostávat konkrétní obrysy. Loňské vítězky z celku Specialized ve složení Laura Stiger a Sina Frei budou letos chybět, týmové barvy Specialized ovšem nikoli. Premiérově se zúčastní Haley Batten, která pojede s argentinskou bikerku Sofií Gomez Villafane.

Cape Epic startuje již 20. března v Lourensfordu a poslední etapa 27. března finišuje ve Val de Vie. Na startu by se mělo objevit šest českých bikerů.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková