Veletrh FOR BIKES se po dvou letech vrací. Láká na nejnovější trendy, které hýbou světem

Show pro milovníky cyklistiky je zpět! A bavit se budeme bez roušek!

Po dvouleté pauze se přece jen vrací oblíbený cyklistický veletrh For bikes. Ve dnech 25. až 27. března se představí novinky a trendy ze světa kol opět na pražském výstavišti v Letňanech. Připraven je doprovodný program včetně závodu horských kol pro veřejnost.

Veletrh FOR BIKES už tradičně patří mezi nejvýznamnější události českého cyklistického roku. Po dvouleté pauze jistě roste touha po osobních setkáních a osahání si nového materiálu. Co bude k vidění?

„Obsadíme dvě a půl haly, celkem 12 000 metrů čtverečních. Nově postavíme šest velmi komfortních stanovišť pro prémiové značky. Colnago by tu mělo v sobotu předvést snad čerstvý top model „C-90“ ve stejný den jako doma v Itálii. A zájem o veletrhy tady u nás z minulých víkendů, ač se jedná o jiné obory, potvrzuje zájem lidí se znovu potkat bez covidových opatření, bez roušek,“ říká Lubor Tesař, manažer veletrhu, bývalý vynikající cyklista.

Na největším cyklistickém eventu bude prostor i pro osobní setkání nebo získání autogramu od osobností (nejen) ze světa kol. Potkat se můžete s Jiřím Ježkem, nejlepším handicapovaným cyklistou historie, Danem Polmanem, který bude hovořit o ultracyklistice, nebo Ondřejem Moravcem, bývalým špičkovým biatlonistou, původně cyklistou, nyní ambasadorem nové české značky Levit. 

Děti můžou otestovat kola včetně edukace na pumptracku nebo rozlehlém dopravním hřišti. K dispozici bude také zcela přepracovaná testovací dráha pro elektrokola. Doprovodným programům bude vyhrazena celá polovina jedné haly.

Navíc můžete vyrazit i ven. Trasa závodu horských kol povede přes letiště do bike parku v Kbelích a zpět. Za cenu 300 Kč pořídíte vstupenku na veletrh i startovné (samotný vstup za 200), za 400 Kč tento „double“ pro dva. Pořadatelé pak chystají hlídanou úschovnu kol, abyste mohli po závodě v klidu zajít i n veletrh. Naopak nebude kritérium za účasti předních tuzemských týmů, známé z posledních let. Na návštěvníky však čeká také soutěž o voucher v hodnotě 20 000 korun na cyklistický zájezd od CK Adventura podle vlastního výběru. Pořadatelé opět vyhlásí anketu o nejlepší vystavované modely.

 Program závodu MTB FOR BIKES 2022

 datum konání: sobota 26. 3. 2022

  • 09:30 – 10:40 Registrace, výdej startovních čísel (před VHI)
  • 10:40 – 11:00 Řazení závodníků na start závodu
  • 11:00              Start závodu
  • 12:40 – 13:20  Cíl závodu v areálu PVA EXPO PRAHA
  • 13:30              Limit pro dojetí do cíle
  • 14:30 – 15:00 Vyhlášení vítězů (vždy prvních tří závodníků v kategorii) na pódiu v Hale 4

 Kategorie:

 MTB:             

  • Muži: 15 – 39 let; 40 – 49 let; 50 – 59 let; 60 a více let
  • Ženy: jedna kategorie

 GRAVEL:      

  • Muži, ženy: vždy jedna kategorie

Další důležité informace najdete na www.forbikes.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková