Ester a kolo? Adrenalin, rychlost a z kopce dolů

Krátké setkání s Ester Ledeckou a dvě podepsané karty do naší soutěže….i to byl SP v Novém Městě na Moravě

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Světový pohár v Novém Městě na Moravě – to bylo opět jedna velká show. Milovníci cyklistiky si mohli doslova sáhnout na své idoly, nejlepší bikery a bikerky světa. A že těch hvězd nebylo málo! Jen namátkou ta magická jména: v elitních ženách to byly dvě zlaté medailistky z OH v Riu a Tokiu Jenny Rissveds a Jolanda Neff, dvě ženy v duhovém dresu Evie Richards a Sina Frei a samozřejmě i fenomenální šampionka tří cyklistických disciplín Pauline Ferrand Prevot. A to podobné i v mužích, Nino Schurter, Tomase Pidcock….

Ale ve Vysočina aréně to nebylo jen o cyklistice a závodění. Velkou pozornost, v sobotní dopoledne mimo hlavní program budila hvězda z jiného sportu. Díky spolupráci organizátorů a jednoho ze sponzorů akce profesionální osvětlovací techniky Robe se tu zastavila Ester Ledecká. Čas byl přesně odměřený – šedesát minut. Autogramiádu s exkluzivní možností vyfotit se s královnou snowboardingu a sjezdového lyžování moderoval komentátor České televize Tomáš Lachman. Fronta byla nekonečná, Ester trpělivě pózovala, když si fanoušci dělali na památku selfíčka.

Prostor na nějaký řádný rozhovor se při pohledu na stále nové a nové příchozí záhy rozplynul, ale pár zajímavých informací o vztahu Ester ke kolu jsme přeci jen získaly. A také dvě podepsané karty, o které budeme dnes soutěžit.


Jak je na tom Ester se vztahem ke kolu? Jaká disciplína by ji bavila?

„Kolo mám ráda, ale není na něj vůbec čas. Takže už spoustu let jezdím jen na rotopedu. Tak doufám, že po skončení kariéry se to zlepší.

A jestli horské nebo silnici? Určitě horský a sjezdy, protože potřebuju ten adrenalin a rychlost, to by mě bavilo víc než šlapat po asfaltu do kopce.  Obdivuju v tomhle Martinu Sáblíkovou, že to vydrží. Já to mám lepší, přeci jen mě, když dojdou síly, tak to mám do cíle vždycky z kopce,“ vzpomněla na další zimní specialistku, která ale naopak kopce na kole vyhledává.

„Ale na trenažeru jsem každý den, buď vyjetí po tréninku, nebo jezdím úseky, intervaly,“ popsala svou píli na „stojícím“ kole, které bere většina hobby jezdců jen jako nepříliš milovaný, ale nutný prostředek v zimní přípravě.

Autogramiáda o pár minut překročila plánovanou hodinu, pak se Ester musela rozloučit, protože rovnou z Nového Města na Moravě se přesouvala na 10denní kemp na ledovci Kaunertal, po kterém se pustí do závodění, nikoliv na lyžích, ale ve své nové letní disciplíně a tou je windsurfing.

 

Chcete do své sbírky podepsanou kartu české trojnásobné olympioničky, která se vepsala do historie ziskem dvou zlatých medailí ve dvou různých disciplínách, ale na jediných OH?

Ester Ledecká naprosto dominuje na snowboardu, mezi brankami ji zkrátka nikdo nestačí. Prkno ale učarovalo i jedné mladé cyklistce, která na sociálních sítích postuje své polety, backflipy a další tríčky.

Soutěžní otázka zní: Jaká cyklistka se v zimním období, když má tréninkové volno vyrazí na snowboard?

a) Pauline Ferrand Prevot

b) Puck Pietersen

c) Jitka Čábelická

Teď už stačí napsat odpověď na naši emailovou adresu damynakole@gmail.com

Do slosování se přijímají pouze odpovědi došlé do středy 18. května, do půlnoci soutěžního dne.

Výherce zveřejníme na Facebooku Dámy na kole a budeme kontaktovat emailem.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková