FLR Infinity. Stylově v kavárně i na kole

Je to tretra, nebo…? Zajímavý kousek od značky FLR

Izraelská značka FLR, pro mnohé možná méně známá se zaměřuje na nabídku cyklistických doplňků, v jejím portfoliu najdeme cyklistické tretry, helmy a pedály.  Její záběr je široký, nabízí produkty určené pro profesionální jezdce, ať už pro silnici či horská kola. Důkazem kvality je to, že si cyklistické tretry obouvají členové WorldTour stájí, např. Cofidis a CCC. To stejné platí pro biking a triatlon.

Samozřejmě, mezi téměř třemi desítkami modelů najdeme v nabídce i produkty pro sportovní a rekreační cyklistiku, nechybí ani výbava pro stále oblíbenější městskou.

Pokud patříte mezi ty, kdo využívají kolo jako dopravní prostředek a zároveň se snažíte vyladit svůj outfit do co nejvíce civilní podoby, určitě by neměly uniknout vaší pozornosti tretry FLR Infinity. Snoubí v sobě funkčnost, využití moderních technologií a samozřejmě nabídnou tolik důležitý civilní design. 

Boty z úpletu

Sportovní boty, jejichž svrchní část má podobu textilie, resp. pleteniny nejsou žádnou novinkou, a to platí i pro cyklistické tretry z vyšší cenové hladiny. Jednou ze značek, která nabídla před dvěma lety zajímavé tretry s touto technologií je Giro.

Přesto se dá říct, že FLR Infinity se nepodobá žádným cyklistickým botám, které jste viděli. Jde o městskou botu, s možností montáže nášlapných pedálů, jejíž design a pohodlí konkuruje sportovní vycházkové obuvi.

Svršek boty kombinuje dva materiály, vedle speciální pleteniny i umělou kůži. Ta je použitá pro zadní část boty a oblast pro šněrování. Pletenina pak dává volnost chodidlu a prstům nohy.

Měkká i pevná zároveň

Co očekávat od městské boty? Měla by být dostatečně pevná. Výrobce použil pro vyztužení podešve nylonovou vložku, což ve výsledku přináší lepší tuhost a přenos síly na pedál.

Tvarovaná podrážka je z EVO pěny, která zajišťuje měkký krok při chůzi. Pod patou je vrstva vyšší a výrobce zároveň zdůrazňuje váhovou úsporu oproti předchozím modelům o 40 gramů, aniž by došlo k změně už zmiňovaných vlastností.

Samozřejmě bota i přes své pohodlí musí dávat oporu chodidlu. Proto v oblasti paty dostala pevnou obrubu. Užitečným detailem je poutko pro snazší nazouvání a sundávání boty.

Oporu prstům dává zpevnění textilie v oblasti špičky a také přesahující podrážka.

Další bonusy? Jazyk a dvoje tkaničky

Plně pryžový grip podrážky i samotný vzorek dává jistotu, že bota nebude klouzat na žádném povrchu. Měkký textilní jazyk boty je všitý, takže tu nehrozí žádné shrnování do strany. Navíc tu nenajdete žádný šev, který by mohl tropit neplechu. Bota FLR Infinity má prodloužený prostor, kde se schová namontovaný kufr, což zvýší snadné zacvaknutí boty do pedálu, ať jedete v sedle nebo ve stoje. A kdo nechce, může použít pryžové záslepky a získá hladkou podrážku.

Civilní vzhled dává botám i šněrování, součástí balení jsou bílé i černé tkaničky.

Moderní vzhled i bílo černá kombinace, k tomu pohodlí a prodyšnost dělají z modelu FLR Infinity perfektní botu pro jízdu po městě, ale třeba také indoorové lekce spinningu.

Informace o dostupných velikostech a dalších variantách najdete na stránkách českého zastoupení i specializovaných prodejnách Mojekolo.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková