Spiuk Dharma Edition. Dvě helmy za cenu jedné?

Motto pro dnešní tip na nákup: Nemusíte krutě provětrat peněženku, přesto se budete těšit z hodnotného a kvalitního doplňku

Kvalitní materiály, zpracování, inovativní technologie, trendy design a velmi rozumná cenová hladina – tak lze stručně charakterizovat nabídku přileb od španělského Spiuku. Je jedno, zda míříte na silnici nebo do terénu, zda preferujete tlumené odstíny, nebo naopak barevnost. A aniž byste musely slevovat ze svých požadavků na kvalitu, cenovka vám dech nevyrazí.

Máme pro vás k představení dva zástupce z početné Spiuk rodiny, která čítá víc, jak dvě desítky přileb. Začneme parádním modelem, který potěší všechny, co se rádi nechávají inspirovat profesionály.

Dharma Edition je bestseller, který je oblíbený u profesionálů, náročných amatérských závodníků i hobby cyklistů. Tato přilba propojuje bezpečnost, pohodlí a nízkou hmotnost.

In-mold technologie, kdy je vstřikován stlačený polystyren do polykarbonátové skořepiny je standardním procesem při výrobě kvalitních přileb. V případě Dharmy vsadil Spiuk na technologii Conehead®, která umožňuje vstřikování pěny s rozdílnou hustotou. 

Zóna s vysokou hustotou je ve vnější části, aby absorbovala náraz. Zóna s nízkou hustotou, je umístěná ve vnitřní části pro snížení zpomalovacího efektu nárazu. 

Výsledkem je nízká hmotnost a zároveň, jak uvádí výsledky testování španělského výrobce, přilba při nárazu absorbuje energii postupně.

 

Helma Spiuk Dharma má od pohledu „rychlý“ design, který vytváří 20 větracích otvorů. Zajímavostí je, že kromě možnosti využít síťku proti hmyzu dodává Spiuk i zcela uzavřenou skořepinu, která kopíruje tvar přilby, ale jen bez větracích otvorů. Ta se nabízí samostatně a rozhodně nijak zásadně nemění váhový parametr přilby. Velikosti M/L váží krásných 274g a aero skořepina přidá pouhých 44 g více.

Odnímatelný kryt oceníte buď při hledání co nejvyšší aerodynamiky, nebo v případě, kdy budete potřebovat ochránit hlavu před mrholením nebo spalujícím sluníčkem. O ventilaci, byť menší, se bát nemusíte, postranní větrací otvory zůstávají.

Zadní stahovací systém, který Spiuk označuje jako W-FIT 82 má tři výškové polohy. Objem kolem hlavy si snadno nastavíte pomocí kolečka, které lze hravě ovládat i při jízdě. Samozřejmostí je důkladné polstrování, které je odnímatelné.

A tady je anoncovaná cena, české zastoupení nabízí helmu Dharma Edition Tyrkys za 3049 Kč. Další barevné varianty i kompletní nabídku španělské značky najdete na stránkách Spiuk.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková