UYN – léto, léto mé!

Parádička od Italů, včetně bomba novinky: volných kraťasů!

Italská značka UYN, která si zakládá na zcela osobitém designu, jenž je podpořen revolučními technologiemi a maximálně funkčním materiálem opět rozšířila svou nabídku. Přímo z italské Asoly, kde má značka sídlo i výrobu nám přišel na testování jeden letní set. Vedle dresu jako novinka také rukavice a volné kraťasy. Nejprve jejich první představení.

Dámský dres UYN Wave

Materiál a vlastně celkový vzhled UYN dresů je výrazně odlišný, ale kdo si italskou „pleteninu“ vyzkoušel, je nadšen. A pokud máte pocit, že horké léto s materiálem, jenž UYN pro své dresy používá nejde dohromady, dres UYN WAVE je důkazem opaku.

Za co může Flowaves a Arhenton

Dres využívá tkaninu s trojrozměrnou strukturou FLOWAVES, která zvyšuje absorpci potu a ventilaci. Další ze specialit, na které se podíleli inženýři UYNu. Název tkaniny už sám napovídá: v prostoru mezi hřebeny vln má látka otevřenější strukturu, která umožňuje výměnu mezi chladnějším venkovním vzduchem a teplem produkovaným tělem během aktivity.

Chladivý efekt umocňuje speciální příze ARGENTHON. Jde o unikátní materiál, který díky své trojúhelníkové mikrostruktuře účinně odráží tepelné záření. Zároveň zlepšuje regulaci vlhkosti na pokožce tím, že rychle odstraňuje a rozvádí pot, díky čemuž se pot rychleji odpařuje.

Druhá kůže, díky materiálu i střihu

Pojem „druhá kůže“ cyklisté milují. Vyjadřuje se tím perfektně padnoucí oblečení, které nás nijak neomezuje v pohybu a ideálně ani nevnímáme při zátěži a pocení jeho vlhkost.

V případě dresu UYN Wave je zvolen střih, který se tělu dokonale přizpůsobí v cyklistické pozici. Minimální použití švů eliminuje riziko tření. Oblast ramen je vyrobena z jednoho kusu látky bez dalších svislých švů. To nabízí větší volnost pohybu i podporu svalů.

Nesmíme zapomenout na anatomický střižený límec, který je tak, aby vyhovoval poloze cyklisty v sedle a typickým pohybům hlavy.

Dres UYN Wave má také prodlouženou délku rukávů, které jsou zakončeny do pleteného lemu.

Panel na zadní straně dresu disponuje větracími mikrootvory, které umožňují rychlý únik tělesného tepla. Tkanina má ochranu UPF 30+, která zabraňuje spálení na vašich dlouhých letních vyjížďkách.

Nechybí prostorná tříkomorová kapsa na zadní straně dresu, která pojme důležité nezbytnosti pro cyklistický trénink.

V nabídce je také dres bez rukávů, ideální pro teplé letní měsíce. A samozřejmě i více barevných variant.

UYN krátkoprsté rukavice

UYN pro letošní rok doplnil nabídku o letní verzi cyklistických rukavic. Zcela logicky pro horní díl zvolil prověřený funkční 3D pleteniny, která je prodyšná a také elastická. Díky tomu mají rukavice jednoduchý střih, jsou navlékací. Nicméně pro snadnější svlékání jsou mezi prosty všitá pomocná poutka.

Naopak na dlaňové části je propracovaný systém výstelek, které mají za úkol eliminovat vibrace z nerovnosti silnice nebo štěrkové cesty.

Povrch materiálu, který je použitý na dlaňovou část je protiskluzový, což je důležité pro pocit pevného úchopu řídítek.

Rukavice jsou uni sex, takže jsou v nabídce v následujících barevných variantách: fialová, tyrkysová, oranžová a černá. Rozsah velikostí SX až XL.

Dámské kraťasy UYN biking Trailblizer

O tom, že UYN vnímá potřeby cyklistů i módní trendy svědčí to, že do své kolekce zařadil i první volné kraťasy, která najdou využití buď na gravelu nebo na horském kole.

I tady se samozřejmě objevují prověřené technologie, které UYN na svých produktech využívá.

Kraťasy jsou z lehké tkaniny Ripstop s podílem elastanu, která zároveň zaručuje vyšší odolnost proti roztržení.

V oblasti beder je všitý elastický síťový díl, díky kterému jsou šortky mimořádně pružné právě v hýžďové oblasti a umožňují při šlapání volnost pohybu, bez posunu nebo krčení látky. Přes něj UYN využil svoji prodyšnou pleteninu, která ale není přišitá napevno, čímý se jednak zvyšuje flexibilita přišlapání, a také zde vznikly ventilační otvory. 

Pas je řešen do široké pružné gumy, která je vyzdobena logem UYN.

Pamatuje se i na možnost uložení nějakých drobností, peněz, kreditní karty. Kraťasy UYN biking Trailblizer mají dvě boční kapsy a kapsu na levé nohavici, která je na zip.

Opět tu najdeme i detaily, které z těchto na pohled nenápadných kalhot černé barvy dělají luxusní záležitost. Jedním z takových je duhově se blyštící lem na zadním díle, který barevně koresponduje s dresem UYN Wave.

Rozsah nabízených velikostí je od XS až po XL, ačkoliv se jedná o italský výrobek, není tu posun velikostí a mohly jsme tak sáhnout po naší standardní velikosti M.

Za kvalitu jsme zvyklí připlatit, UYN nabízí opravdu špičkové oblečení a doplňky. Cena dresu se pohybuje kolem 3 tisíc, podobně i kraťasy, rukavice mají cenovku 1300 Kč. Produkty UYN najdete ve výběrových sportovních obchodech, např. Endorphine republic, Holkolo, Harfasport a dalších. Kompletní nabídku ajdete na stránkách UYN.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková