ČEZ Lipno Sport Festival nově s cyklistickým závodem a vyjížďkou

Ostře v tempu nebo na pohodu kolem Lipna, s olympijskými hvězdami…

????????????????????????????????????

ČEZ Lipno Sport Festival se blíží mílovými kroky. Největší oslava sportu na jihu Čech se blíží mílovými kroky,ČEZ Lipno Sport Festival vypukne už 12. srpna. Účast přislíbily jak sportovní hvězdy ověnčené cennými kovy, tak hvězdy hudební scény.

Vrcholem ČEZ Lipno Sport Festivalu je letošní novinka- v sobotu 20.8. se uskuteční závod nebo jedinečná cyklo vyjížďka kolem Lipna ke Schwarzenberskému kanálu. Je otevřená všem cyklistům s jakýmkoliv kolem. Zkušení bikeři, kteří jedou na maximální výkon, pojedou trasu jako závod. Rekreační cyklisté vyrazí klidně svým vyhlídkovým tempem a užijí si skvěle připravenou trasu i krásu šumavské přírody.

Trať připravil bývalý profesionální cyklista a zkušený organizátor Lubor Tesař. Trať, kterou můžete absolvovat buď na horském kole nebo na gravelu měří 59km, krátká varianta má 19km.

Startovné je symbolické, za dlouhou trať zaplatíte 150 Kč, krátká je za 100 Kč. V ceně startovného jsou 4 občerstvovací stanice + jedna v cíli, každý z účastníků dostane památeční bidon.

Termín: 20.8.2022
Start závodu: 11 hod
Čas vyjížďky: 11 – 17 hod
Dlouhá trať: 59km, startovné 150 Kč
Krátká jízda: 19km, startovné 100 Kč

Ale to zdaleka není všechno, pokud jste si přáli vidět některé olympijské medailisty na vlastní oči, máte mimořádnou příležitost právě na ČEZ Lipno Sport Festivalu.

Cyklovyjížďky se kromě úspěšné tenistky Barbory Strýcové zúčastní také dva cyklističtí matadoři – Jaroslav Kulhavý, který získal cyklistické stříbro na olympiádě v Riu, a Jiří Ježek, který je nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie vůbec. A kdyby snad někomu tohle všechno bylo stále málo, přidáme prozatím poslední třešničku na festivalový dort. Nemůže jí být nikdo jiný než hokejová ikona Jaromír Jágr. Uvidíte se jistě také s bývalou českou sportovní střelkyní ze vzduchovky a malorážky Kateřinou Emmons, při plaveckých závodech s paralympionikem Arny Petráčkem a v neposlední řadě také s veslařem Ondřejem Synkem nebo cvičitelkou Hankou Kynychovou.

Přihlášky a kompletní program

Zkušený pořadatelský tým připravuje v rámci letos desetidenního Lipno Sport Festu (11.-21. 8.) ohromnou porci oblíbených aktivit od běžecké školy, lezecké stěny, veslařských lekcí šampiona Václava Chalupy, cvičení zumby nebo aerobiku, fotbalových trénink s hráči Dynama České Budějovice, ale i třeba parkour a dětský orientační běh, pak další závody jako třeba mistrovství ČR v kanoistickém maratonu. 

Nebude chybět hudební festival s mnoha hvězdami v čele s Moneky Business, MyDy, Anetou Langerovou, Michalem Hrůzou nbo Xindlem X, letní kino (filmy Poslední závod nebo Zátopek), divadýlko pro děti – to vše komplet zdarma. 

Pro další informace sledujte weby www.lipnosportfestival.cz a www.sportgroup.cz, kde najdete přihlášky.

Autor: TZ

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková