Narozeninový dárek? Adéla Holubová se blýskla na mistrovství světa 11.místem!

O den opožděný narozeninový dárek si nadělila nadějná česká bikerka Adéla Holubová, když dojela v Les Gets na 11. místě

Na světovém šampionátu mimo přenos televizních kamer se v neděli dopoledne odehrály souboje v kategoriích do 23 let. Na startu mladých nadějných žen byl i český kvartet ve složení: úřadující mistryně republiky Adéla Holubová, po vleklém zranění navrátivší se Aneta Novotná, Zuzka Šafářová a Karolína Bedrníková.

A byla to právě Adéla Holubová, kdo předvedl životní výkon, jenž ji katapultoval na celkovou jedenáctou příčku. Jeden okruh před cílem se dokonce rvala i o top ten, ta ji sice jen těsně utekla, přesto byla s výkonem spokojená.

“Dojmy jsou neskutečný. Za cíl jsem si dávala umístění do dvacítky a patnáctka že by byla super, nakonec je z toho skvělý 11. místo. Myslím si, že za dnešním úspěchem stojí povedenej start. Normálně odstartuju na svěťáku kolem třicítky. Dneska se mi to ale povedlo a chvíli jsem byla kolem čtvrtýho místa. Pak jsem se sice trochu procedila, ale když začalo soupeřkám docházet, začala jsem je zas předjíždět. Myslím si, že jsem formu načasovala dobře a jsem ráda, že se všechno sešlo,” uvedla v cíli spokojená Adéla Holubová.

Na 29. místě dokončila závod Aneta Novotná: “Jsem šťastná, protože dnešním cílem bylo být do třiceti. Ze začátku mi to moc nejelo, navíc jsem se zasekla v pádu. Po prvním kole jsem se ale rozjela a začala jsem soupeřky předjíždět,” líčila v cíli Aneta Novotná, jež absolvovala jako jedna z mála startujících závod na hardtailu: “Už jsou nějaké sekce dost těžké a tam, kde bych si mohla odpočinout, si moc neodpočinu, takže síly ubývají. Na příští rok už bych ale měla mít fulla,” zakončila Aneta.

Na 47. místě dojela závod Zuzana Šafářová, 51. byla Karolína Bedrníková.

Závod ovládla a titul mistryně světa vybojovala domácí závodnice Line Burquier, která je v kategorii žen U23 závodí teprve prvním rokem, ale úspěchy sbírá jako na běžícím páse, v letošním roce vyhrála tři závody světového poháru. Zajela bezchybnou jízdu, excelovala zejména v technice.

Na druhém místě dojela Nizozemka Puck Pieterse, světová šampionka v cyklokrosu. Třetí byla Dánka Sofie Pedersen, která sebrala třetí místo další z favoritek Italce Giadě Specie a to až v předposledním kole.

Výsledky ženy U23

1. Line Burquier (FRA) 1:11:09 hod.
2. Puck Pieterse (NED) +0:43
3. Sophie Pedersen (DEN) +0:59
4. Giada Specia (ITA) +1:51
5. Ronja Blochlinger (SUI) +1:51

11. Adéla Holubová +4:26
29. Aneta Novotná +9:35
47. Zuzana Šafářová -1 kolo
51. Karolína Bedrníková -1 kolo

Foto:Jan Němec, mtbs

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková