Švýcarka Halter ujela všem a slaví zasloužený juniorský titul. Simona Spěšná 22.

O první sadu medailí v individuálním závodě dnes bojovaly juniorky. Medailové pozice Juniorky v Les Gets

O první sady individuálních medailí se dnes bojovalo ve francouzském středisku Les Gets, které hostí již 33. světový šampionát. A žádné extra překvapení se nekonalo, tedy minimálně co se bojů o medailové pozice týče. Zcela suverénní cestu za vítězstvím předvedla drobná Švýcarka Monique Halter, která je zároveň i úřadující mistryní Evropy. Od druhého kola si jela svůj závod a bez viditelného zaváhání s dojela pro titul světové šampionky mezi juniorkami.

Tentokrát neměl nikdo na to, aby by zachytil její tempo, nejblíže v poli byla krajanka Lea Huber, která ale zaostala o víc jak minutu. Stupně vítězů doplnila talentovaná polská bikerka Natalia Grzegorzewska, která se ale dlouho rvala o stříbro. Stupně vítězů tak měly totožné složení, jako tomu bylo v létě na evropském šampionátu v portugalské Anadii.

Česká stopa

Na startu v této kategorii jsme měli dvojí zastoupení: Simonu Spěšnou a Elišku Hanákovou. Zejména Simona mohla vnímat z okolí menší tlak, letos už dokázala svou vzrůstající formu prodat právě na ME kdy v Short tracku vybojovala titul Evropské šampionky. Obě děvčata si o den dříve vyzkoušela v rámci týmového závodu štafet okruh v závodním nasazení. Simča, coby naše želízko v ohni se nechala slyšet, že měla hodně tuhé nohy. 

Ačkoliv předváděla velmi bojovný výkon a po pomalejším startu se dokázala propracovat k 14-16.místu, ve výjezdech na své soupeřky trochu ztrácela a v technických sjezdech ji často soupeřky před ní brzdily. Nakonec se o kousek nevešla mezi první dvacítku, dojela na 22. místě.

“Ze začátku se mi trať líbila, ale tím, že je hrozně technicky těžká, neměla jsem šanci si odpočinout a na to jsem tu doplatila. Potřebovala jsem místo, kde se uklidnit. Navíc se jel celou dobu šrot a já na to bohužel zkrátka neměla. Je to pro mě velký zklamání, byl to můj vrchol sezony a když se takhle něco pokazí, je to smutný, ale musím se z toho poučit,” sdělila v cíli pro server mtbs.cz zklamaná Simona.

Druhá česká bikerka Eliška Hanáková výborně odstartovala, byla kousek za první desítkou, ale pak se postupně propadala startovním polem níž a cílovou branou projela jako 32.

“Nejsem spokojená, čekala jsem to o něco lepší. V technice dobrý, ale nohy stávkovaly a vůbec to nešlo. Nevadilo mi vedro, ani prach, prostě to nešlo, výkonnostně to bylo špatný a vůbec nevím proč,” řekla stručně Eliška.

Výsledky juniorky:

1.Monique Halter (SUI) 59:37 min.
2.Lea Huber (SUI) +1:16
3.Natalia Grzegorzewska (POL) +1:26
4.Antonia Weeger (GER) +1:56
5.Ella Maclaean-Howell (GBR) +2:40
…….

22. Simona Spěšná +7:17
32. Eliška Hanáková +9:15

Kompletní výsledky  ZDE

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková