Obyčejný příběh na jehož konci je neobyčejná Contessa

Když se pustí holka do tuningu (pod tím nejlepším dozorem)

Na začátku byl docela obyčejný příběh. Pohledná dívčina ze Švédska Pernilla Eriksson miluje sport. Samozřejmě i cyklistiku v mnoha jejích podobách. Těší jí neobyčejné zážitky a není na ně sama. Její přítel (Gustav Gullholm), kterému se říká Mr. Dangerholm je nejen vášnivý cyklista, ale také známý skandinávský stavitel kolo. Už v mládí propadl stavbě a tuningu kol a dělá to skvěle. Ladí k dokonalosti třeba šestnáctipalcová BMX, nebo staví nejlehčí horská kola.

Když jeho přítelkyně Pernilla potřebovala nový gravel bike, vymyslel pro ni projekt. Přišlo mu totiž, že se většina žen spokojí s tím, že si koupí „dost dobré kolo“. Ale zasloužily by si víc. A tak se společně pustili do upgrade sériového kola Scott Contessa.  Pernilla strávila spoustu času výběrem a laděním komponentů, které jí přítel doporučil. Výsledný design byl ale čistě na ní! Výsledek? Posuďte sami….

Základem je rámová sada SCOTT Contessa Addict Gravel včetně odpovídajících komponent Syncros. Rám i vidlice jsou vyrobeny z HMX karbonu, v hierarchii Scottu je už pouze řada HMX označená SL ještě o něco lehčí. I tak ale stávající výběr s komponenty daly možnost sestavit skvělé kolo o hmotnosti 7,49kg i s pedály!

Původní barva rámu je „Liquid Purple“ , v růžové metalíze, díky čemuž se růžová barva třpytí a mění se v zelené, fialové a zlaté odstíny. Část rámu přiznává lesklá uhlíková vlákna.

Rám a vidlice nabízí průchodnost pneumatik v šíři až 45 mm. 

Gravel Contessa je vybaven jednodílnými karbonovými štěrkovými řídítky Syncros Creston iC SL X, v kterých jsou schované brzdové hadičky, což dává kolu naprosto čistý vzhled.

Ozdobou, ve stejném barevném odstínu je vestavěný držák na Garmin.

Použité kliky jsou EASTON EC90 SL. Byly také nalakovány ve vysokém lesku, aby odpovídaly rámu.

Přehazovačka je také plná vylepšení a speciálních funkcí. Elektrický SRAM X01 AXS dostal tuning s Hopp Carbon Parts a Ceramicspeed OSPW klecí, která byla lakována tak, aby ladila se zbytkem kola.

U kol Mr. Dangerholm čerpá ze svých zkušeností z MTB sektoru s koly Pi-Rope. Nabízejí jiné jízdní vlastnosti než normální kola a lépe pohlcují vibrace než normální kola. Proto na ně padla volba pro použití na gravel bike. Velkou parádou jsou výplety, resp. samotné paprsky, které dokonale ladí k rámu

Jako obutí pro elegantní Contessu byly vybrány pneumatiky Ultradynamico Rosé Race o šířce 42 mm. Nejen jejich jméno je dostatečně charakterizuje, nabízejí dostatek přilnavosti, ale mají vzorek, který se dobře odvaluje.

Použitá sedlovka je Syncros Duncan SL Aero a sedlo je Syncros Celista R 1.0 se specifickým dámským tvarem.

Zvláštní pozornost si vysloužily i pedály. Jsou zde ze speciální edicí od r2-bike.com, omezené na 13 kusů. Model Shimano XTR doplněný o ložiska potažená CeramicSpeed ​​a s titanovou osou od Meti. 

“Opravdu jsem nemohla být víc šťastnější, když jsem poprvé vyjela se svou Contessou. Bylo to hodně práce, ale také spousta zábavy. Cítila jsem hodně obohacující pocit vidět svůj vlastní vysněný gravel hotový. A myslím, že právě ten pocit je to, čím chci povzbudit ostatní, aby vyzkoušeli něco podobného.  Nezáleží na tom, jestli je to získání vašeho nového vysněného biku, jeho upgradu nebo malého vylepšení vašeho starého, ale spolehlivého tréninkového kola.  Uvidíte, že vám ta drobná změna vyvolá radost, když se na něj podíváte. Jednoduše víc radosti do vašeho cyklistického života,“ vzkazuje dalším cyklistickým nadšencům Pernilla.

Zdroj: Scott-sports.com

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková