Pohodlná a stylová: nová cyklistická helma Specialized Tone

Ležérní styl, pohodlí a bezpečnost, to nabízí Tono, helma určená (nejen) pro městskou cyklistiku

Pokud jezdíte na kole do města, možná nebudete chtít závodní helmu, která slibuje aerodynamické výhody, ventilaci připravenou na závod a hyper lehkou konstrukci, ale poohlédnete se po nějaké pěkné city helmě. Protože ty mají často elegantní a originální design. A samozřejmě ochrání hlavu stejně bezpečně, jak se očekává.

Pokud chcete, aby helma pro dojíždění na kole měla přeci jen něco navíc, nepřehlédněte model Secialized Tone, elegantní a kompaktní helmy vybavené technologií MIPS a skrytým odvětráváním.

Helma Tone má integrovaný nastavovací systém Tri-Fix, díky kterému si snadno přizpůsobíte nastavení, které bude vyhovovat vaší hlavě. Kompaktní skořepina má minimalisticky navržené ventilační otvory, které vůbec neruší design. Ale svou funkci plní velmi poctivě.

Vnitřní kanály jsou navrženy tak, aby udržovaly vzduch v helmě v pohybu a zajistily tak potřebný jízdní komfort. Jak t probíhá? Výrobce to popisuje tak, že vzduch je veden předním větracím otvorem těsně před systémem MIPS a poté je nasáván vnitřními kanály a ven z horní a zadní části přilby.

Na helmě Tone najdete integrované odrazky, které zvýší vaši lepší viditelnost při jízdě městem ve dne i v noci.

Helma je vybavena známou žlutou vložkou MIPS, která se rychle stává bezpečnostním standardem a chrání před rotačními nárazy tím, že poskytuje posuvný pohyb 10-15 mm ve všech směrech. Myšlenka: snížit rotační síly přenášené do mozku při nárazech pod úhlem.

Tone je také kompatibilní se senzorem nárazu Specialized ANGi, který upozorní vaše vybrané kontakty, pokud havarujete a nemůžete komunikovat. Senzor ale není součástí přilby, budete si jej muset zakoupit samostatně.

Helma Tone je je k dispozici ve třech velikostech (S, M, L) a pěti barevných variantách: Birch/Taupe, Deep Marine Metallic, Limestone/Birch, Smoke a White/Morning Mist . Doporučená maloobchodní cena je 2000 Kč.

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková