6.12. – DNK Adventní kalendář

Úterní soutěžní okénko je tu!

SOUTĚŽ UKONČENA! Vítězkou se stává  Květoslava Davidová z Písařova.

Gratulujeme a všem ostatním děkujeme za odpovědi!

Někdy jsou dny, kdy se nám opravdu nic nechce…jen se zachumlat do deky s knížkou, k tomu si dát čaj nebo dobrou kávu. Přesně pro takoví chvíle přijdou vhod dnešní dárky. Dvě zajímavé knihy, s cyklistickou tématikou a k tomu designové šálky na kávu od společnosti Kolofix.

A tady je krátké nahlédnutí do obsahu knih.

Kolo, sny a dobrodružství soustřeďuje cykloakce, které podnikli oba autoři v rozmezí let 2005–2016. Táhne je to spíš na východ z následujících důvodů: nedotčená příroda, rozesmátí milí lidé, jejich vstřícnost, důvěra a nepředstíraný zájem. Zažívají tam běžný, obyčejný život bez příkras, kde jedinou „starostí” je sehnat vodu, jídlo a nocleh. Mají zkušenosti, že v tamních končinách je stále ještě hlavní zájem o člověka, a až pak o peníze.

Titul Kolem světa na kole mapuje velké dobrodružství jedenadvacetileté Françoise, studentky bytové architektury a jejího přítele Claude, pětadvacetiletého ortopeda, kteří se rozhodli opustit všechno, aby poznali svět vlastníma očima. Jejich cesta začala 1. dubna 1980, kdy tito dva mladí Francouzi vyrazili na kolech na cestu kolem světa, která, jak si mysleli, měla trvat asi tři roky. Dobrodružství se ve skutečnosti protáhlo na čtrnáct let. Za tu dobu ujeli více než 150.000 kilometrů a projeli 66 zemí pěti kontinentů.

Dnešní soutěžní otázka se ale nebude vztahovat ke knížkám, ale k společnosti Kolofix, která nabízí servis v kamenných prodejnách, ale i u vás doma.

Soutěžní otázka zní:

Znáte alespoň čtyři města, kde najdete Kolofix kamennou prodejnou nebo Kolofix point?

Teď už stačí napsat odpověď na naši emailovou adresu damynakole@gmail.com

Do slosování se přijímají pouze odpovědi došlé v den, kterého se týká soutěžní otázka, tj. musí přijít do půlnoci soutěžního dne.

Výherce zveřejníme následující den na stránce se soutěžní otázkou 

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková