Martina Sáblíková znovu vítězí, Zuzana Neckářová zaskočila všechny, získala stříbro !

Martina Sáblíková získala další titul mistryně republiky-tentotkrát v hromadném závodě. Ale domácí šampionát měl ještě jedno obrovské překvapení: na druhém místě dospurtovala Zuzana Neckářová, se zlomenou klíční kostí ! Třetí příčka byla také menším překvapením – získala ho Barbora Průdková, která se před pár dny, po náročném závodním programu, vrátila z EH v Baku. Smolné čtvrté místo zbylo pro Pavlínu Šulcovou…

Druhý mistrovský titul získala Martina Sáblíková, když opět suverénně ovládla dnešní silniční závod na národním šampionátu a připsala si tak na své konto již dvanácté vítězství. Druhé místo patří Zuzaně Neckářové, která ve spurtu porazila Barboru Průdkovou.  A právě Zuzka byla zcela určitě největším a nejmilejším překvapením závodu – vždyť před dvěma týdny skončila na Evropských hrách, při časovce v pádu, při kterém si zlomila klíční kost. Ještě ve středu jen žertem zmínila, že přijede na start své kolegyně „postrašit“, ale pravděpodobnost startu byla mizivá. Nakonec svou snahu nastoupit a objet alespoň jeden závodní okruh, přetavila v nádherný výsledek, který každý sportovní fanoušek  cení snad ještě víc, než vítězství.

K závodu napsala :Jely jsme 5 okruhů a hned v  začátku,po krátkem sjezdu se vyjížděl ne příliš dlouhý, ale hodně prudký kopec, pak navazovalo táhle stoupání, zakončené dvojitým, opět velmi strmým stoupáním. Nejsem cyklista milující prudké kopce, takže pro mě byl okruh náročný. Hned po startu Martina spolu s Nikcou Noskovou nastolil ostré tempo. Balik se tak nadělil a ve předu nás zůstalo pět. :Martina, Nikča, Bára, Pavlína a já. V druhem kole jsme tempu Martiny a Nikoly už nestačily, ony jeli ve dvou, my za nimi ve třech.  Já jsem pocítila  tréninkový výpadek, a také jsem musela hodně ruku odlehčovat. Navíc velmi obezřetná jsem musela být ve sjezdech,pád by pro mě znamenal velký problém. Holky zde viděly šanci mě utrhnout, já si pak každý ztracený metr musela dojíždět v kopci. V poslednim kole před cílem jsme dojely Nikču Noskovou, která už nestačila tempu Martiny a do závěrečného spurtu jsme tak nastupovaly všechny čtyři. Během závodu jsem su řekla, že pokud budu s holkama ve spurtu, vyhraju, nepřipustila jsem si žádné zaváhání. A ono se to povedlo ! ” komentovala průběh závodu  Zuzka.

Tří nejlepší dámy z dnešního závodu Zuzana, Martina, Bára

Další info o závodu  najdete na našem partnerském webu : zde

Výsledky:
1. Sáblíková (Nowis Team) 2:36:31
2. Neckářová (Lawi-Author)
3. Průdková (Nutrend Specialized) obě -6:35
4. Šulcová (Ghost Mitas) -6:38

Autor: Kaja P.
Foto: Supercycling.cz

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková