Dva dny u Specialized – redakční cesta na představení kolekce r. 2016

Specialized představil novinky pro rok 2016 a redakce DNK byla u toho….

V rakouském horském středisku Leogang, které je malým bikerským rájem, v těchto dnech probíhá představení nové kolekce  americké značky Specialized. A protože v nabídce je i ucelený dámský program a do redakce DNK přišlo pozvání, nemohla jsem tuto příležitost nevyužít.  Hned zkraje musím všem příznivkyním „S“ ka, ale i těm, co sledují cyklo trendy, že se mají na co těšit. A rozhodně nejde jen o změny v barevném provedení kol.  Představení horkých novinek, které (nejen) mě zaujaly, najdete na našem webu v příštích dnech, ale nejprve  určitě stojí za to  předat alespoň část pozitivních dojmů, které ve mně dvoudenní akce zanechala.

Pohled do zákulisí
Prezentace novinek je organizovaná pro evropskou obchodní síť a zástupce médií a trvá téměř tři týdny.  Na výstavní ploše byly k vidění všechny jednotlivé modely, ve všech barevných variantách, včetně dětských kousků. Celkem to bylo přes 400 kol v několika halách, jedna byla specielně věnovaná modelům top modelům S-Works.
Jedna věc jsou získané informace, druhá věc  nabité osobní zkušenosti – i proto tým Specialized podtrhl filozofii, že kolo patří do přírody a zvolil tuto příjemnou destinaci, kterou Leogang bezesporu je.  A tak jsme mohli využít  TEST centrum, v kterém bylo dvě stě nových kol !  Je libo Rhyma, Eru, Rumora, Levo nebo Helgu ? Záměrně uvádím jen dámské modely a pokud vám některé názvy kol nic neříkají, těšte se, brzy vám je představíme.

Péče od A do Z
Test centrum ( i celou prezentaci) organizovalo německé zastoupení značky,  vše perfektně  fungovalo. Vybraný model na test jsem zaregistrovala, přesunula se k mechanickému zázemí, kde mi vyladili posez, nahuštění pneumatik i tlumení přesně dle potřeby. Kdyby bylo potřeba, na zapůjčení byly i tretry nebo helma. K dispozici byl i „bikepas“ do zdejšího rozsáhlého areálu, pro silničáře vytipované  dvě trasy. Iontový nápoj a traťovky na cestu a směle na poznávací jízdu. Účelem není najíždění dlouhých hodin, tak jak se děje při klasické testovací jízdě. Jde o to seznámit se s novinkami a osobně si „prožít“,  kam vývojáři  s daným modelem míří, pro jaký typ ježdění je kolo předurčeno.  A pokud existuje nějaká nedůvěra v „novinku“, je tak skvělá příležitost se jí zbavit 🙂

 

Já osobně měla jeden velký bonus navíc – v týmu českého zastoupení pracuje velmi sympatická slečna, Tereza Votavová, která má na starost dámskou sekci. Asi nemusím říkat, jak přínosné to je. Heslo „ženy ženám“ jsme zde společně mnohokrát naplnily. Navíc Tereza, která je mimochodem i organizátorkou dámských kempů, coby bývalá závodnice to na kole hodně dobře umí a tak se mi stala zároveň průvodkyní při testech.

Ale nebylo to jen o ježdění,  společně s kolegy z mtbs, jsme vybrané modely nafotili pro vás, aby jste měly třeba již teď možnost přemýšlet na vánočním přáním J. Kdo bude chtít něco „spešl“, má se rozhodně na co těšit.

Autor: Kája P.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková