Proti vodě, proti blátu ! Redakční test kalhot Platzangst DFL

Našim redakčním testem prošly kalhoty Platzangst DFL. Přečtěte si, proč je užitečné takové kalhoty mít….

Teploty sice zimu moc nepřipomínají , ale na sucho v lese si budeme muset pár měsíců počkat.
Blátivé traily a s tím i jistota hnědého dekoru téměř všude, včetně našeho pozadí, jsou jistotu po  každé vyjížďce v terénu, na druhou stranu by však neměly být překážkou si do lesa vyjet.  Našim redakčním testem prošly kalhoty Platzangst DFL, které jsou pro toto období perfektním doplňkem.


Německá značka Platzangst s orientuje na free ride a gravity disciplíny, nechybí ani volnočasové kousky.  V loňském roce přišla na trh s převlékacíma kalhotami Ptz DFL, které si našly spoustu příznivců, proto jsou v letošní kolekci znovu – jak v krátké, tak i v dlouhé variantě.

Třetí vrstva
Testované  uni sex kalhoty Ptz DFL, jsou lehké,  vodoodpudivé, ale zároveň prodyšné kraťasy, s lepenými švy a ergonomicky řešeným střihem, který umožňuje pohodlnou jízdu bez omezení. Střih je velmi jednoduchý, žádný zip, jen pasová šňůrka na případné stažení.

Skutečně nás překvapilo, jak dobře sedí. Vrchní vrstva má úpravu, díky které lze nastříkané nečistoty odstranit buď za sucha nebo jen krátkým osprchováním nejvíce znečištěného místa, není tedy nutné po každé vyjížďce kalhoty prát. To, že vám ochrání vaše zateplené (nebo jakékoliv jiné) čapáky, asi není třeba zmiňovat, ale oceníte to v praxi sama.

 IMG_4593

Kalhoty Platzangst DFL jsou v krátké variantě i s dlouhými nohavicemi. Velikosti, v kterých je můžete vybírat jsou napříč tabulkou – od XS, pro drobné dámy, až po XXL, pro řádné chlapy. Barva je jednotná a praktická – černá.

U dlouhé varianty  najdete na nohavici stahovací pásky na suchý zip, aby se vám nezamotala do při jízdě do řetězu. Na druhou stranu jsou natolik široké, že je snadno převléknete i přes boty.

Sečteno, podtrženo: ano, tenhle kousek v cyklistickém šatníku udělá dobrou službu napříč minimálně třemi ročními obdobími. Pro holky i pro chlapy, takže přidáváme mezi tipy na vánoční dárky.

Cena je : od 59 eur
www.omoshop.cz

Autor: Kája P.
Foto: archiv DNK

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková