Recept DNK: Zdravě na nedělní snídani! Proteino-kefírová buchta.

Další z našich prověřených receptů, zdravých, časově nenáročných a samozřejmě s báječnou nutriční hodnotou! Je z fitness kuchyně, která s oblibou využívá k pečení kvalitní proteinový prášek. Takto upečené „sladkosti“ si pak můžete vzít i jako zákusek k večeři.

Jste doma v pohledu na zdravou stravu za jedno? Pokud ano, můžete svého partnera  potěšit  naší proteinovo – kefírovou buchtou. Upečte ji třeba jako překvapení na nedělní ráno, byt krásně provoní jako každá jiná. Pokud se svým protějškem spíš bojujete, raději zvolte něco méně přísného. No a nebo o složení buchty nic neříkejte;-)

Ingrediencemi je tahle buchta v žebříčku zdravého mlsání hodně vysoko. Žádný přidaný cukr, žádná mouka, naopak nutriční hodnota je vylepšená přidáním proteinového prášku.

Samotná příprava také splňuje naše důležité kritérium, což je časová nenáročnost.  Vaření nás baví, ale kolo taky, takže chápete jak musíme dělit čas.

_MG_9325

Co budete potřebovat?
200g ovesných vloček
3 odměrky proteinového prášku ( cca 110g,z toho 66g bílkovin, my měly příchuť čokoládovou)
450ml kefírového mléka
250g nízko nebo polotučného tvarohu
6g kypřícího prášku
můžete přidat slunečnicová semínka, vlašské ořechy nebo rozinky, brusinky, kokos
(med,domácí rybízový džem na vylepšení)

 

 Proteinovo  – kefírová buchta

_MG_9329

1. Rozmixujeme ovesné vločky, přidáme další suché suroviny a vše promícháme.

KEFÍR

2. Přidáme kefírové mléko a zpracujeme do hladké směsi.

MISKA

3. Přidáme tvaroh, který důkladně zapracujeme. Na závěr přidáme semínka dle vlastního výběru.

_MG_9351 PHOTO 1 výřez malé

4. Formu vysteleme pečícím papírem, který jsem si předem namočily,vlijeme připravenou směs a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů, cca 35 – 40 minut.

_MG_9357 PH 1

Tip DNK pro mlsné jazýčky: Záleží, jaký tip proteinu  a příchuť použijete, pokud máte ráda trochu sladší pečené dobroty, přidejte do směsi 2-3 lžíce medu. My jsme buchtu pro vylepšení potřely domácí rybízovou zavařeninou, pak byly chutě dokonalé. Tím ale vyskočí procento sacharidů a energetická hodnota, takže takhle varianta je lepší na snídani.

Chcete něco jiného? Vyzkoušejte recepty vynikající banánové lívance!

Autor: Kája P.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková