Eurobike 2016 slaví čtvrtstoletí. DNK na místě.

Dnes odstartoval festival cyklistiky Eurobike, přinášíme první reportáž …..

Dnes, úderem deváté ranní, se otevřely brány největšího evropského veletrhu cyklistiky Eurobike 2016, které hostí německé město Friedrichshafen. Této obří akce se letos zúčastní víc jak 1350 vystavovatelů ze 49 zemí, evropských, tak i zaoceánských. Jak už se na půlkulaté jubileum sluší, přichází organizátoři s upraveným formátem veletrhu a spoustou novinek. Jde totiž nejen o obchodní akci, ale i o svátek všech milovníků kol, techniky a vlastně všeho, co s pohybem na dvou kolech souvisí.

V pěti dnech, od středy 31.8 do neděle 4. 9. čekají na návštěvníky expozice na rozloze 100 000 m2, ale také obří DEMO aréna, kde je nachystáno 3000 testovacích kol, připravená je 10 km dráha, na které si je můžete vyzkoušet. V samostatných sálech probíhají přednášky o současných trendech cyklistiky, módních směrech v cyklooblečení, prezentovány jsou i nové technologie používané v cyklistickém průmyslu.

model kolo

Pětidenní kolotoč je primárně rozdělen na tři obchodní dny a víkend je pak velká cyklistická show, cílená na veřejnost, kdy je připraven další bohatý doprovodný program.
I naše redakce sem zavítala, okukujeme, fotíme, vyzvídáme. Pokusíme se vám v příštích dnech alespoň trochu přiblížit zdejší atmosféru a zdokumentovat horké novinky a zajímavosti ze světa dámských kol, oblečení a spousty doplňků, které máme rády.

_MG_7431

Autor: Kája P.
Foto: DNK

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková