I muži mají své…

Úspěšný olympionik, Jára Kulhavý včera slavnostně převzal klíčky od nového Maserati. Kolik kilometrů nalítá za rok? A jaký má rekord na kole v jízdě za autem? Zeptaly jsme se..

Ano, i muži mají na našem dámském webu své místo. Obzvlášť, když jsou pohlední, úspěšní a bravurně to umí na biku.  Když k tomu přidáme zlato a stříbro z OH, všichni už vědí, o kom je řeč…

Náš historicky nejúspěšnější biker, dvojnásobný olympijský medailista, Jára Kulhavý začíná svůj další čtyřletý cyklus, směřující k OH v Tokiu. Jeho partnerem na této cestě bude i nadále luxusní italská značka Maserati. Na včerejší tiskové konferenci, která proběhla v salónu Scuderia Praha, si slavnostně převzal klíčky od nového modelu Levante. Kdo Járu sleduje, mohl ho zahlédnout v sporťáku Ghibli, teď ale získává mnohem praktičtější SUV.

„ S Ghibli jsem si splnil svůj klukovský sen, řídil jsem výjimečné auto, které i skvěle reprezentovalo na společenských akcích. Praktičnost ale musela stranou, kolo do kufru sportovního sedanu se skládalo těžko. Do Levante bez problému dostanu dvě i tři kola, navíc můžu sjet i do terénu,“ pochvaloval si svůj nový přírůstek Jára.

mm

 

Maserati USV
Nový miláček – Maserati LEVANTE

mmm

Využily jsme možnosti a zeptaly se naší bikové hvězdy i na několik dalších zajímavostí…

Járo, kolik kilometrů najedeš v autě a kolik na kole?
Vloni jsem měl najeto 50 tisíc kilometrů, na kole „jen“ 30 tisíc.

Tvoje přítelkyně si sporťák Ghilbi pochvalovala, co říká téhle změně?
Líbí je jí, má ráda větší auta a má radost, protože to bude lepší i pro moje tréninky za autem.

To jste jezdili trénink za autem i ve sporťáku?
Jo, akorát se otevřelo víko kufru, dal jsem tam hůlku, aby to nespadlo a jelo se.

Když sporťák, tak to vybízelo k rychlé jízdě. Trhal jsi rekordy?
No, rekord mám 130 km/hod, to se mi podařilo rozjet z kopce, s otevřeným víkem, když jsem pak ze závětří vypadl, jel jsem kolem 100 km. Ale do rekordu daleko, ten je přes 200 km po rovině.

Zpátky ke kolu, kdy ti začíná příprava a co tě v nejbližší době čeká?
Začnu už teď. Potřeboval jsem si odpočinout, taky jsem neřešil jídlo a nabral 6 kilo. Ale byl to záměr, ať má tělo zase z čeho čerpat. Vyrážím do Beskyd a začínám s tréninkem.

Bude to jen o kole nebo vyrazíš taky na běžky?
Já na běžkách vlastně nikdy nejezdil, naposledy před 13 lety jsem pochodoval v Jizerkách. Ale vloni jsem si koupil nové běžky, vyšlo to sice jen dva víkendy, protože nebyl sníh, ale letos to zase oživím. Kamarád na golfu v Čeladný přes zimu upravuje stopy, je to tam moc hezký. Ne, že bych tím chtěl nahradit cyklistický trénink, ale spíš přidat hoďku, dvě intenzivnějšího tréninku. Ale že bych třeba odjel na 14 dní na běžky, tak to ne..

Už máš plán, kdy odstartuje tvoje závodní sezóna?
Vypadá to, že začneme Sunshine Cupem na Kypru. A v plánu je opět Cape Epic, vypadá to, že se tam letos sejde komplet špička z cross country, včetně Schurtera.  Údajně má být i live přenos, tak to bude zajímavý. Teď se akorát jedná, s kým ve dvojici pojedu.

Díky a hodně štěstí!

Autor: Kája P.
Foto: Scauderia Praha

 

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková