Techniky se nebojíme! Ohlednutí za LIV bike seminářem

Jak přesně nafouknout tlumič, vidlici, jak bleskurychle snýtovat řetěz? To a spoustu dalších užitečností se dozvěděly holky na bike semináři, který proběhl v pražském Giant Store.

Včera večer patřil  cyklistický obchod Giant Store Praha něžnému pohlaví, konkrétně deseti dámám, které se rozhodly proniknout do tajů techniky a servisování kola. Pod vedením organizátorky akce, enduro jezdkyně Lucky Kubínové se výuky ujali tři sympatičtí a nutno zdůraznit i velmi trpěliví mechanici  z Giant Store  a postupně se probral základní servis kola, nastavení tlumení i péče o kolo po vyjížďce.

Samozřejmě nemohl chybět ani nácvik opravy defektů, vždyť i holky rády vyrazí na vyjížďku samy nebo ve dvou a strašák v podobě přetrženého řetězu je pro mnohé překážkou.  

LIV a Lucka Kubinová


Bezmála tři hodiny pečlivého výkladu, kdy padaly nevšední a vtipné dotazy z toho „holčičího“ světa utekly až nečekaně rychle. A bylo jasné, že se tu sešla dobrá parta holek, které ví, jak chutná divoká jízda v lese, jak lehce sviští tenká silniční galuska i co znamená vyjet si jen tak na pohodu. Od včerejšího večera jsou všechny bohatší o řadu užitečných informací, aby mohly o své dvoukolé miláčky náležitě pečovat.

Pánové nebojte se, když pojedeme s vámi, ten přetržený řetěz si moc rády necháme zase snýtovat. Od teď ale pod našim zkušeným  dozorem…

Jak opravit defekt není pro většinu z nás velký oříšek, ale není od věci slyšet praxi ověřené vychytávky, jak to zvládnout snadno a rychle.

Jak opravit defekt není pro většinu z nás velký oříšek, ale není od věci slyšet praxi ověřené vychytávky, jak to zvládnout snadno a rychle.

IMG_5417

Řetěz v tomhle stavu rády nemáme, ale v teple obchodu Giant Store byl nácvik snýtování hračka

spojka na řetěz

Co za poklad se skrývá v dlani mechanika Honzy? Kouzelná spojka je to. Dámy s tou je řetěz opraven během minuty, vyzkoušeno, prověřeno.

technika liv

Připravena do akce 😉

kola Liv

LIV  – vše pro holky

tlak ve vidlici

Pro někoho vyšší level, pro nás už snadné a srozumitelné. Instruktáž o správném nastavení tlumení a odskoku vidlice

IMG_5443

Sranda byla, ne že ne

servis kola

Holky v akci! Nácvik intenztity dotahování jednotlivých šroubků, závitů i sedlové objímky s pomocí tzv. momenťáku

16298787_1732605073722743_6110619426628560690_n

Kluci v akci! Díky, pánové za všechny praktické rady, profesionalitu i trpělivost.

Autor: Kája P.
Foto: redakce DNK, Irena Vanišová

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková