Časovka na Grácii Machačové sedla, dojela na výborném 7. místě

Další náročný den v etapovém závodě Gracia Orlová má dvě vítězky, Nizozemka Riejanne Markusová ovládla časovku, rakouská závodnice Martina Ritterová pak hromadný závod. Opět se dařilo Jarmile Machačové….

Hned dvakrát se dnes musely na start postavit účastnice etapového závodu Gracia-Orlová. Dopoledne byla na programu časovka jednotlivkyň, odpoledne pak hromadný závod. Opět se z vítězství radovali v týmu VM3 a opět se výkonem blýskla i česká reprezentantka Jarmila Machačová.  Individuální časovku v délce 13,5 k,mezi Havířovem a Ostravou nejrychleji zvládla Riejanne Markusová (WM3) a to v čase 18:27 a o 8 vteřin porazila druhou Moniek Tenninglovou (WM3). Třetí Rakušanka Martina Ritterová ztratila 10 vteřin. Jarmila Machačová (Dukla Praha) se ztrátou 27 vteřin obsadila vynikající sedmou příčku.

Odpolední etapa, vedoucí z Dětmarovic do Visalají měřila jen 63 kilometrů, ale v závěru potrápil závodnice dlouhý cílový výjezd. Nejvíce sil ušetřila třetí dáma dopolední časovky, Martina Ritterová, která se prosadila ve spurtu šestičlenné skupiny. Machačová se vešla do první dvacítky, když dojela se ztrátou 25 vteřin a 19. místě, nadále je v čele vrchařské soutěže.
Zítra je na programu závěrečná etapa, situovaná do okolí Orlové, na závodnice čeká porce 100 kilometrů, rozdělená do 8 okruhů.
Radostný pohled…Jarmila Machačová si i do závěrečné etapy veze zelený dres nejlepší vrchařky
Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková