Druhá etapa Gracia-Orlová: Machačová dnes nejlepší vrchařkou!

Závodnice Dukly Praha, Jarmila Machačová opět ukázala své kvality, když v druhé etapě ovládla vrchařskou soutěž. Vítězství dnes v těsném spurtu vybojovala Nizozemka Anouska Kosterová z týmu WM3.

I dnes přivítalo závodnice extrémně špatné počasí, vytrvalý déšť a ranní teploty pár stupňů nad bodem mrazu donutily organizátory k změně trati. Královská stokilometrová etapa, která již tradičně zavede závodnice na vrch Pustevny, se musela obejít bez tohoto náročného stoupání, stejně tak i cílový výjezd v Lichnově.

Peloton žen byl dnes zpočátku v aktivitě pasivní, pro většinu z nich bylo očividně náročné dostat svaly do provozní teploty. Některé závodnice dnes na start ze zdravotních důvodů vůbec nenastoupily, do cíle jich nedojelo 11. Těsně pod 3 hodiny potřebovala vítězka k zdolání 100kilomterové závodní porce, v které nechyběly rychlostní i čtyři vrchařské prémie. Právě tam se vedlo české reprezentantce, která bodovala hned na třech z nich a zajistila si tak ziskem 29 bodů vedení v soutěži. Zároveň je v čele soutěže aktivity, tudíž jí náleží zelený i puntíkovaný dres.

O vítězce etapy se rozhodlo ve spurtu malého pelotonu. Nejrychlejší byla mistryně Holandska Anouska Kosterová. Druhá dojela Katarzyna Wilkosová a třetí Marta Lachová, obě polské závodnice patří k týmu Mat Atom Deweloper.

Machačová dojela na výborném 5. místě, hned za ní její kolegyně hostující v týmu Dukly Praha, Nizozemka Mellisa Van Neck. Další české závodnici, Tereze Neumannové, také z Dukly Praha, patří 36. místo.

Zítra čeká na závodnice další náročný den, v kterém absolvují dopolední časovku na 13,5 km a odpoledne hromadný závod v délce 65km.

 

Výsledky zde.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková