Premiéra ve World Tour v podání Kateřiny Nash

Nová hvězda na silnici? Ne, to jen Kateřina Nash dokazuje své umění a všestrannost svými výkony v závodě světové WWT, Kolem Kalifornie

Kateřina NASA si ve svých devětatřiceti letech odbyla  další premiéru, když přijala nabídku startovat v profesionálním silničním týmu Illuminate, s kterým bojuje  v závodě světové série  Kolem Kalifornie.

Po cyklokrosu a na horských kolech tak okusila i atmosféru závodů silničních a nutno podotknout, že se ve světové konkurenci rozhodně neztrácí. Hned v premiérovém startu, v úvodní etapě obsadila 17. místo, se ztrátou pouhých 37 vteřin na vítězku. A to na soupisce figurují velká jména, jako například  Anna van der Breggen, Coryn Rivera, Giorgia Bronzini.

Katka nastoupila do závodu s velkým nasazením, tak jak je u ní zvykem. „Nevím, jaká je úroveň WorldTour. Neznám ani moc těch závodnic. Beru to jako příležitost, nemám žádná velká očekávání. Chci dobře jezdit a odvést maximum, ale nevím, na co to bude stačit,“, nechala se slyšet rodačka z Prachatic.

Před závěrečnou etapou figuruje Kateřina v celkovém pořadí na 13. místě, se ztrátou minuty a čtyřiceti devíti vteřin na vítězku. Ačkoliv jede závod jako přípravu na svou bikovou sezónu, je velkým vzorem pro mladé naděje, ať už bikerek nebo silničářek.

 

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková