Po celodenní bikovačce jsme doplnily proteiny i potěšily chuťové buňky. Sladká tečka, jak má být!
Patříte mezi ty, co honí mlsná po páté hodině odpoledne? A bez večerní sladké tečky prožíváte pocit strašného odříkání? Máme pro Vás super recept, za která vás každý nutričního poradce pochválí a co navíc, Vy si skutečně pochutnáte. Jako bonus pro vyčerpané svaly je tu bohatý příjem bílkovin a to ve formě, která je radostí pro oko i chuťové pohárky.
Co budete potřebovat?
250 g jemného tvarohu odtučněného
275 g hrudkovitého tvarohu odtučněného
4 lžíce bílého jogurtu
3 vajíčka
1 balení vanilkového pudingu
1 lžíce vanilkového proteinu
2 lžíce kakaa
vanilková aroma
med
ovoce dle libosti (banán, borůvky, maliny atd)
Postup:
Tvarohy důkladně našleháme v mixéru, potom přidáme 4 lžíce bílého jogurtu, jeden vanilkový puding a lžíci proteinu. Vše důkladně opět promícháme a přidáme 3 vajíčka a na oslazení lžíci medu. Vzniklou hmotu rozdělíte na 2 díly, jeden o trochu větší, ten zůstane už bez dochucení.
Do menšího dílu přidejte 2 lžíce kakaa a promíchejte. Připravte si pečící formu, nejlépe o průměru 18 cm a vystelte ji pečícím papírem. Postupně začněte vrstvit hmotu, nejdříve nalijte do středu formy trochu bílé hmoty a do středu bílé hmoty nalijte kakaovou (2-3 lžíce). Takto proces opakujete na celou formu, dokud není všechna hmota ve formě.
POZOR: čím déle hmotu mixujete, tím je hmota řidší a bude jednodušší lít ji do formy. Dávejte však pozor na to, abyste hmotu nemixovali příliš dlouho – hmota příliš zřídne a neupeče se koláč. Třeba odhadnout správnou hustotu.
Koláč vložte do trouby a pečte nejdříve při 175 °C po dobu 20 minut. . Pokud chcete dozdobit ovocem jen lehce na povrchu, nechte těsto lehce zapéct. Následně snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 30 minut.
Před podáváním nechte zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce
Jak vykouzlit svůj nejkrásnější dvoubarevný design? Chce to trochu trpělivosti. Nechte se inspirovat naším videem.