Reklama

Fitness dort- nejzdravější, nejlepší!

Po celodenní bikovačce jsme doplnily proteiny i potěšily chuťové buňky. Sladká tečka, jak má být!

Reklama

Patříte mezi ty, co honí mlsná po páté hodině odpoledne? A bez večerní sladké tečky prožíváte pocit strašného odříkání?  Máme pro Vás super recept, za která vás každý nutričního poradce pochválí a co navíc, Vy si skutečně pochutnáte. Jako bonus pro vyčerpané svaly je tu bohatý příjem bílkovin a to ve formě, která je radostí pro oko i chuťové pohárky. 

Co budete potřebovat?

  • 250 g jemného tvarohu odtučněného
  • 275 g hrudkovitého tvarohu odtučněného
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 3 vajíčka
  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 1 lžíce vanilkového proteinu
  • 2 lžíce kakaa
  • vanilková aroma
  • med
  • ovoce dle libosti (banán, borůvky, maliny atd)

Postup:

Tvarohy důkladně našleháme v mixéru, potom přidáme 4 lžíce bílého jogurtu, jeden vanilkový puding a lžíci proteinu. Vše důkladně opět promícháme a přidáme 3 vajíčka a na oslazení lžíci medu. Vzniklou hmotu rozdělíte na 2 díly, jeden o trochu větší, ten zůstane už bez dochucení.

Do menšího dílu přidejte 2 lžíce kakaa a promíchejte. Připravte si pečící formu, nejlépe o průměru 18 cm a vystelte ji pečícím papírem. Postupně začněte vrstvit hmotu, nejdříve nalijte do středu formy trochu bílé hmoty a do středu bílé hmoty nalijte kakaovou (2-3 lžíce). Takto proces opakujete na celou formu, dokud není všechna hmota ve formě.

POZOR: čím déle hmotu mixujete, tím je hmota řidší a bude jednodušší lít ji do formy. Dávejte však pozor na to, abyste hmotu nemixovali příliš dlouho - hmota příliš zřídne a neupeče se koláč. Třeba odhadnout správnou hustotu.

Koláč vložte do trouby a pečte nejdříve při 175 °C po dobu 20 minut. . Pokud chcete dozdobit ovocem jen lehce na povrchu, nechte těsto lehce zapéct. Následně snižte teplotu na 150 °C  a pečte dalších 30 minut.

Před podáváním nechte zcela vychladnout. Skladujeme v chladničce

Jak vykouzlit svůj nejkrásnější dvoubarevný design?  Chce to trochu trpělivosti. Nechte se inspirovat naším videem.

Doboru chuť!

Kája Polívková on Facebook
Kája Polívková
Reklama