Máte svůj oblíbený recept na vánoční cukroví, který nesmí nikdy chybět na svátečním stole? Napište nám…
První adventní neděle klepe na dveře, a tak je nejvyšší čas začít s pečením cukroví. To patří na slavnostní stůl i v domácnostech, kde se přísně hlídá zdravá strava. Navíc, v dnešní době se dá vykouzlit spousta dobrot, které projdou poměrně přísným měřítkem z pohledu nutričních hodnot.
Na druhou stranu, proč pár dní v roce trochu neřešit. Obzvlášť, když naše závislost na pohybu nám stejně nedovolí lenošit víc, než dva, tři dny. Rozličných druhů cukroví najdeme v tradičních i moderních kuchařkách nespočet, někdo miluje klasiku v podobě vanilkových rohlíčků, lineckého, někdo zase ujíždí na nejzdravějších receptech, raw cukroví.
Vyhlašujeme soutěž o NEJ lepší recept na vánoční cukroví
Jaký nejoblíbenější recept je ten Váš? Máte nějaký rodinný poklad, který prostě na vánočním stole nesmí chybět? Podělte se s námi o něj!
Pravidla jsou úplně jednoduchá. Pošlete nám krátký popis přípravy, co budeme k pečení (nebo i nepečení) potřebovat, pokud přidáte fotku,uděláte nám velkou radost.
Několik vybraných receptů zveřejníme, a ze všech došlých odpovědí vylosujeme tři z vás, kterým ještě do vánoc pošleme dárek!
O co soutěžíme?
Své tipy posílejte na adresu: damynakole@gmail.com. Soutěž trvá do 4.12. 2018.
DATLOVÉ KOULE
A abychom vás motivovaly, přidáváme jeden náš tip.
Tenhle recept dělala už moje babička, v době, kdy se ještě nepoužívaly pojmy jako raw strava, bio potraviny. Přesto její nepečené cukroví mizelo ze stolu vždycky rychle.
Postup: Datle odpeckujeme a pokrájíme na drobno, čím menší kousky budou, tím lépe budou kuličky držet. To stejné uděláme s dalším sušeným ovocem, při nákupu datlí a fíků vybírejte ty měkčí, nevysušené. Zpracujte na kompaktní hmotu, přidávejte po troškách rum, pak utřené žloutky s cukrem a máslem. Vše důkladně promíchejte a nechte uležet krátce v chladničce.
Z hmoty pak tvarujte kuličky, které obalte v sekaných mandlích. Koho trápí alergie na oříšky, budou mu jistě chutnat datlové koule obalené v kokosu.